ta ett nytt namn!

roligaste tidsfördrivet finner du här.
detta är mina nya namn:

stylish: Georgianne Hibah Larsson

wild: Basanti Eliada Larsson

ambitious: Seanna Pat Larsson

friendly: Natalia Christmas Larsson (say what? juletid?)

natural: Suruchi Elin Larsson

creative: Cybil Thenjiwe Larsson (yes! that's it, that's my new name!)

philosophical: Carolena Jorjanna Larsson

traditional: Pansy Rivka Larsson (hoho!)

i skogen


Finns det snygga svampar.


Blåbär och tre Karl-Johan och en och en halv kantarell! Det ni!

familjedag


modellera och vattenfärg

and the winner is

Ok, jag är såld på projecy runway. När jag kommit över att heidi klum och victoria beckham medverkar som domare så älskar jag programmet.

Christian vann, fair enough.


Men Ramis slutkollektion var min favvo.

Undrar när season 5 kommer till Sverige?

laminera mera


Jag har köpt en lamineringsmaskin. En rolig leksak och nu vill jag laminera allt.

På bilden laminerar jag bilder som Bent ritat till Jack. Det  var tänkt att bli en bok, men Jack gillar när de är lösa blad som han kan blanda som han vill. Jack älskar böcker, så nu blir det nog en hel del gjorda till honom.

ikväll:

imorgon:

1320

Project runway 

1415

Project runway 

1510

Project runway 

1605

Project runway 

1700

Project runway 

  
  
yes!

idag:

1250

Project runway 

1340

Project runway 

1430

Project runway 

1525

Project runway 

1615

Project runway 

1710

Project runway 

1805

Project runway 

på tv3!

piffa ditt hushåll


Få det finare i köket och roligare att laga mat med hjälp av denna video.

Tredje delen i pysselTVserien!

frukostsmoothie


Har jag druckit de senaste morgnarna. Gott, lätt, snabbt och mättande. Innehåller sojamjölk, frysta bär och fiberhavregryn.
Kategori: mat

oinspirerande

Ok, jag köpte en Solo i förrgår. Jag var sugen på att läsa en blaska, en med mode i och så fick jag ett lipgloss på köpet. Nu måste jag bara få klaga lite. Jag brukar inte gilla att dissa enskilda personer men nu känner jag behovet. På tidningens modesidor finner man detta:

"Hur vill SOLOs begåvade (och snygga) stylister se ut i vår? Vilka är deras favoritobjekt? Vi frågade dem, helt enkelt. Här är deras svar. (av Josefina Oddsberg, Karolina Skande och Elin Kling)"

Alltså har de snygga solostylisterna frågat sig själva om hur de själva vill se ut i höst (antar jag även fast att det står vår) Jag har inget problem med sidan annars, jag gillar plock sidor med godbitar ur säsongens sortiment. Men kom igen! ha liiite självdistans.

Sen på ett annat uppslag kan man läsa:
"Se SOLOs moderedaktörer Elin som du aldrig sett henne tidigare - vi gav superstylisterna Josefina och Karolina i uppdrag av att styla henne i höstens snygga trender. "

Ja, samma stylister där, nu är de visst superstylister också. Går de aldrig ut från redaktionen kan man undra? Har de en liten egen klubb som de inte kan se utanför? De får husera fritt på tidningens modesidor och skriva precis vad de vill, saker som kanske skulle passa bättre i deras egna bloggar.

Nä, nu får jag sluta vara så upprörd, undrar varför jag blir så irriterad. Jag har alltid svårt med icke existerande självdistans. Jag ska då aldrig köpa den där tidningen igen.

gårdagens middag/dagens lunch och middag


Mmmm, vilken god mat bestående av: berlotti bönor, räkor, zuchini, sötpotatis, isbergssallad, risnudlar, färsk koriander, green curry paste, oyster sås och sojasås.

Det märks att jag är ensam hemma då matkoken räcker längre än till en måltid.
Kategori: mat

kuddar

Jag har gjort kuddfodral till några vänner. Så jag tänkte att jag lika gärna kunde visa hur jag gjorde. De har valt superfina tyger från Tygverket.

Denna kudde har en rosa rand i mitten av ett lilla Anna och långa farbrorn tyg och en rosa baksida. Jag klipper tygbitar samma storlek som kudden är, alltså utan sömsmån för en tajt och bra passform. Jag börjar med att sy ihop randen och sicksacka. Sedan sicksackar jag ena sidan på fram och baksida.


Jag syr ihop fram och baksidan, rätsida mot rätsida. Jag syr bara in ca 7cm från kanten, på båda sidorna, som bilden visar.


Från en bit innan slutet på sömmen syr jag fast dragkedjan på både fra och baksidan.


I båda ändarna av dragkedjan syr jag några stygn från rätsidan för att säkra.


Rätsida mot rätsida syr jag ihop bak och fram sidan, genom att sy runt de tre resterande sidorna. Jag sicksackar runt, sedan är det bara att vända på kalaset , peta ut hörnen och fodralet är klart.
För att få en mer lyxig och arbetad look kan man kanta fodralet med keder.

Jag klipper en lååång remsa ca 5cm bred och placerar kedern i mitten av den.


Vik tyget runt kedern och sy fast den med dragkedjepressarfot på kanten av framsidan. Jag börjar en bit i på remsan, för att kunna fästa ihop båda ändarna när jag kommit runt.


I hörnen får man ta det med ro och dra lite i remsan så att det inte blir några veck.


När jag kommit runt nästan hela biten får jag avbryta sömmen för att sy ihop remsorna.


Sedan fortsätter jag med sömmen jag fick avbryta.


I hörnen klipper jag några snitt för att de ska runda sig lättare.


Jag syr jag fast en dragkedja på samma sätt som den första kudden och syr ihop baksidan med framsidan, runt hela fodralet, jag syr precis innanför sömmen som kedern sytts fast med. När jag sicksackat runt allt, är fodralet klart!
Nice!

må bra

Anna och jag har hittat bästa söndagsreceptet för att må sjukt bra. Body Balance på sats, odenplan och sen lunch på vurma. De har ju helt god mat, så värt det. Fresh and clean. Hann läsa söndagsbilagan, äta bulle och dricka kaffe också. Soft.


Nu har jag läst en blaska i sängen och ska ta mig i kragen och kanske städa lite för att kunna sy något.

sy in/sy om


före                                                 efter                                         efteroch den ska jag ikläda mig i ikväll.

disco bowling

Igår var det personalfest på tygverket. Vi drog till Imperial lanes/Bowlers i Sickla, eftersom vi hängt gardiner där och blev sugna på att bowla. Först åt vi god mat.


Jag fick chansen att prova min nya kameras specialeffekter, passade ju bra då Naim endast bar röda kläder och drack rosé.

Sen disco bowling till alla gamla rockklassiker.

Det var flera år sedan jag bowlade, men det är ju sjuukt kul.

Jag vann! Fick 114 poäng båda serierna, avslutade båda med spare  och strike, skönt.


roasted tomatoes


Enda pysslet idag var att jag rostade tomater långsamt i ugnen. 100 grader i två timmar typ. De hade extrapris på kvisttomater på Hemköp. Alltså köpte jag många. Rostandet förhöjer smaken och blir finfint i salladen eller peston.
Kategori: mat

det blev en sån här


en Canon ixus 70. Den är superfin, kostade bara 1700 och har fått bra recensioner. Den verkar enkel att använda och tar fina bilder. Filmar bra, shysta närbilder. och några roliga funktioner. Jag gillar att den är så liten och kantig, så att det är lätt att ställa den plant. Nu har den snart laddat klart, kväll ska jag prova den!

Nu body Balance på sats Odenplan.

ett fotodans/dansfoto projekt

Kolla in emma-märta .


Och kom på vernissagen den 4e september!

tillbaka

jahaja, nu var jag tillbaks i Stockholm och ska alldeled strax gå och jobba. Det är alltid så konstigt att komma tillbaka från Poikkijärvi. Det stället är lugnet självt. Har suttit och kollat på älven i en vecka. Det första man möts av när man kommer till Stockholm är t.centralen. Jag hatar det. Stress, trängsel och ful byggnad. Äcklig matos, elaka spärrvakter och blä. Det känns som att det inte borde behöva vara så. Arkitektmiss kanske? Eller är jag bara kräsen?

Imorgon ska jag försöka hinna köpa en kamera.

semester

Har varit en vecka hos farsan och bara tagit det lugnt.
Magnetit skulptur i Jukkasjarvi.

Kraftpremiar i Poikkijarvi.

Fiske i Tornealv, jag fick en harr som vi at med sas av kraftfond och farsk dill och pressad potatis. mmmm

Har inte kommit i narheten av att pyssla, forutom igar da jag sydde en fodelsedagsklanning till Caroline som fyller ar i dag! Hurra!

alakazam season 4

Ok, nu har jag hittat hostens tishor! Jag behover dessa tva:


Alakazam fortsatter att gora basta tishorna i varlden, de bor i London och har ofta fortvattat dem for optimal komfort. 

och en bild

Jo, jag hittade en bild av klanningen.

Som jag snott av Elin Schar. Tyvarr syns inte hela, heller inte riktigt den galna fargen, som ar ganska neon. Den ar superenkel att gora. Kopte ett halsband pa glitter pa rean. tyget ar en polyester chiffong, alltsa dirt cheap. Klippte av ca 7 cm for ett skarp som jag bara vek in fulkanterna och sydde. Tog tva langder, fyrkantiga bitar fallade overkanten ochsydde pa langsta stygnslangden for att kunna dra traden for en snabb och jamn rynkning sedan tracklade fast den pa halsbandet. Sen sydde jag ihop kanterna upp till ett lagom armhal, darefter fallade jag armhalet och nederkant. Eftersom att den ar helt genomskinlig kopte jag en bit tubtrika som jag bar under. Snabbt som tusan och klanningen gjorde succè.