halsband till märta


I lördags hade Märta födelsedagsfest. Så jag sydde ett halsband till henne i present.


Har inga bilder av processen, glömde ta med kameran till jobbet, men jag ska göra fler och då kommer det.
Kategori:

swaporama

Igår hade vi klädbytarträff hemma hos mig. Världens bästa idé! Jag fyndade denna

kjol--vintage med det fantastiska märket Bel Air. tisha--h&m. stumpbyxor--h&m. halsband--mormors

cravings


Designa dina egna! Jag dör!

lördag-jobbdag

One day I'll grow up to be a beautiful woman, but today I am a prince.

blus--Vaksala torgs loppis. tajts--sytt själv. stövlar--köpta hemma hos en man med flera hundra par skor i Belgien. skärp--gina tricot. halsband--mormors.

fredagens

Eftersom igår inte riktigt var en dag, så kom det ingen outfit heller. Idag är en annan dag och nu så.

tröja--ärvt av mormor. byxa--atmosphere, primark. armband--ärvt sv mormor och primark.

Nej, jag är så trött på mig själv, så det blev inget ansikte idag.

en clowndräkt, dagens till ära!

Haha, det blev en pyjamasliknande blobba!

Världens skönaste! Känner mig som en jättebebis, men en bekväm sådan.Till overallen har jag kritstrecksrandiga Nike blazers.
och ett gulligt halsband som jag hittat i någon Etsybutik.

sitter framför datorn

och slösar med tiden, facebooken äter tiden.

sen så ser jag detta framför mig på bordet och då börjar pysselnerven pirra till.

En härlig viskostrikå. Det blir väl perfekt till en haremsbyxeoverall? hmmm, vi får se.

dagens

Och idag har jag på mig

topp--belgisk vintage. jeans--weekday saturday. skor--h&m, som jag bara har på mig hemma, ute får det bli ett par varmare.

armband--primark.

halsband--mobilsmycke från h&m, gammal kedja.

veckans första dagens

Min son är i Belgien och det här är sista veckan själv hemma för min del så jag tänkte prova köra dagens outfit hela veckan. Jag har nu egen tid på morgonen har jag märkt, det blir det inget av i vanliga fall, så jag får väl passa på.

Skjorta--mannens från när han var tolv, alltså ganska liiiiteeen. Kjol--Monki. Strumpyxor--hm. Skor--Nike blazer (min absoluta favorit modell) Ja, jag trotsar det jävla "vårvädret" och tar på mig kallaste möjliga! Tur att jag ska till jobbet och stå bredvid ångmaskinen hela dagen. På vägen dit tänker jag även ha ulltröja och benvärmare, man får ju inte vara dum.

Detaljbild med tillhörande hustak från ryggtatueringen, trivs aldrig i kläder som visar den, förutom bikini då. Men nu fick jag till det, äntligen!


väskan liselott


Snodde ihop väskan som jag döpte till Liselott efter jobbet i fredags. Ibland måste jag ta mig tid till att pyssla, stanna kvar på jobbet utan att jobba, fast att det finns massvis att göra. Allt jag behöver finns där inom räckhåll så det går snabbt att göra saker där! Den här väskan har en smart lösning på axelbandet som jag snott från en vintage väska. Med tre tryckknappars hjälp går det enkelt att byta från lång till kort längd och kan då bära väskan på höften eller ryggen.


Jag började med att göra ett mönster, faktiskt, eftersom jag antagligen vill göra den här väskan igen. Jag klippte ut delarna och overlockade överkanten där dragkedjan ska sitta och pressade ner en fåll. Sedan nålade jag två veck på varje del, symmetriskt.


Dragkedjan sydde jag på ovanifrån.


Jag lade ihop delarna med rätsidan in och sydde runt.



En sådan här bit (ca 5cm lång) trodde jag skulle bli bra att fästa öljetten i. Det funkade, men blev inte så snyggt. Ska jobba fram något annat till nästa gång. Jag klippte i alla fall fyra stycken likadana och la i hop dem två och två och sydde runt, men lämnade botten öppen.


Sedan vände jag ut och in på biten, vek in en fåll i botten och stack in ändarna på väskan, som jag också vänt, där dragkedjan slutar och sydde fast.


Öljettmaskinen på jobbet kom väl till pass nu. Men som synes så blev själva biten den sitter på ganska ful, ska nog prova  en cirkel i läder nästa gång. Med öljetten kan man antingen knäppa axelbandet som ovan.....
 
....eller dra bandet genom öljetten och över till andra sidan.....

...och knäppa fast det på knappen där. Smart va! Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran på den idén, men den är för bra för att inte kopieras.
Kategori:

klockan

Denna vackra har jag nu beställt efter mycket letande, då den slutat tillverkas. Oooh, jag är så glad att den snart kommer pryda min arm. Det tråkiga med shopping på nätet är att det är tid mellan att pengarna nyttjats till att man faktiskt får grejjen. Känns som att man blir lite lurad varje gång....tills saken dyker upp på posten. I can´t wait!

byteshandel


Fick den här härliga 80ies blåsan hemskickad efter en byteshandel på Etsy med rainflowerVintage.

Ska bara korta ärmarna och ta bort axelvaddarna, sen är den perfekt!

hit och dit och tillbaks igen


Flyttar grejer från Belgien i natt, en van full med möbler på väg till Stockholm. Mmmm våra älskade möbler, vi behöver verkligen dra in lite mer shabby i vår chica lya. Men Pooh Beer får stanna, han gör sig inte riktigt på Södermalm tror jag.

To be continued....

bildbevis


Ja, så här ser den ut, inte helt läkt än, lite frasig fortfarande.

magväska till Siri


Här är början på väskan som Siri fick av mig i födelsedagspresent. Jag diggar applikationer nu för tiden och jag kan liksom inte sluta göra mer, det blir så snyggt.


Jag freestylade till hela väskan, så jag orkar inte riktigt förklara hur jag gick till väga, jag bara sydde lite. Här är den nästan klar, bara att klippa av det överflödiga materialet runt om. Istället för att använda ett spänne till bandet så sydde jag på en bit resår lika bred som bandet, så kan man liksom trä på sig väskan, istället för att knäppa på sig den, bra eftersom jag glömde köpa spänne. Jag blev inte helt nöjd med formen på väskan, men Siri verkade bli apglad och det är väl det som är viktigast antar jag, Nu vill jag göra en magväska till mig själv också, det är så praktiskt.
Kategori:

Hotta upp shortsen!


Caroline lånade min fina overall i lördags. Det är mitt skönaste plagg och perfekt på en vardag, men kanske inte det hetaste. Så då kom Anna och Caroline på att man kan bara sätta några stygn genom sidosömmen och liksom drapera lite på sidan så att man visar lite mer hud, eller i alla fall mer strumpbyxa så här års.


HET!

tatuera mera

Jo det var så att Siri fyllde år

och hade feeest,

eftersom hon är så gullig hade hon fixat dit en tatuerare!

Katten gjorde en ÖFA, en stooor!

Så jag passade på att göra symaskinen!

Sen dog kameran, Det var banne mig en kul fest!