Sytips: rundad fåll

(null)
Att sy rundade hörn kam vara knepigt. Innervarvet behöver ju vara mindre än yttervarvet så att säga. Det är supersvårt att pressa in sömsmånen jämnt och då blir rundningen också ojämn. Knepet är att sy en rynktråd i sömsmånen; alltså en söm i kanten med längsta stygnslängden, behöver bara sys vid rundningen och fäst inte! Lämna istället trådarna hängande, ta sen tag i en tråd och dra. Då rynkar sig sömsmånen och du kan lätt styra vart du vill att den ska ligga, jämnt och snyggt. Sen är det bara att pressa och sy!  (null)

Kategori: Sytips Taggar: fåll, rynktråd, sytips, sömnad;

Tortellini

(null)
Älskar mat i paket! Gillar verkligen pysslet med tillverkningen också. Här blev det innehåll efter vad som fanns hemma. Sånt lyrr att ha kvar vaxbönor från sommarens odling i frysen! 
(null)
Superviktigt att se till att ingen luft packas in, då sprängs de vid kokningen.
(null)
Jack älskar också att pyssla, han var supernogrann. 
(null)
Så gott! 
(null)

Kategori: mat Taggar: färsk pasta, färsk pasta, hemlagat, hemlagat, pasta, pasta, tortellini, tortellini;

Tillbaka!

Ja, nu tänkte jag att det är dags att börja med det här igen. Instagram räcker inte, vill samla allt jag gör med lite mer substans i inläggen. Så nu är jag tillbaka. Fint att se allt gammalt, nu kommer det nytt! 
Börjar med att visa den här fina dräkten jag sydde till att luffa runt med här hemma nu när jag är föräldraledig. Gjorde ett mönster på typ fri hand utifrån ett par favoriter till byxorna. Tröjan har jag sytt örtitusen gånger, men aldrig med den lilla farfarströjedetaljen i sidan på nederkanten. 
 

Kategori: kläder Taggar: fåglar, mysdress, sy, sömnad;