my asymmetric bob

image120
image121
Yesterday when I was walking past Toni&Guy, I was literally grabbed by a hairdresser, she needed a hairmodel for today. Since I badly needed a new haircut I went along. Colouring and haircut free of charge. I did take quite a while, sitting on a stage, but I guess it was worth it. I haven't decided if I love it or if it might be a bit too cool.

dried apples

image119
I feel a bit like a mouse or squirrel when I dry fruit from the garden to store for the winter. Now I don't have a garden, but I do have sales on the local supermarket. This picture was taken a week ago, now they're perfectly dry and I should put them in a jar, but I like the looks of them in the ceiling, and it's quite convenient when I want a nibble.
Kategori: mat

tråååkiiigt

jag slogs av en total leda. jag gör ju inget. jag tar hand om mitt barn och sen orkar jag inget mer! ska det vara så här? nu dricker jag en öl bara för att jag hade det så trist och det känns ju lite festligt. men innan jag öppnade den så tvekade jag apmycket bara för att jag tänkte att det är en dag imorgon också och jag sover sämre med öl i blodet och jag är ju så sjuukt trött nuförtiden. sen kände jag mig som en tant och öppnade ölen i ren protest. men men, vad ska man göra för kuul?

evas pysselhörna

Min kompis Eva har flyttat till ny lägenhet och hon verkar inte göra annat än att pyssla där. Fixar, målar och fejjar. Hon kan hon. Kolla vilken fin pysselhörna hon har ordnat.image118
Läs mer om förvandlingen på hennes blogg!

hejja homoföräldrarna


Jag började alltså gråta när jag såg och hörde den här låten. Så här självklart borde det vara överallt!

hej husmans

Hösten är här på riktigt och mina husmoderliga instinkter styr mig åt husmanskost. Oj, vad det är gott. Våra hederliga gamla recept glöms lätt bort bland alla flashiga utländska influenser. Nej, tacka vet jag husmanskost. Igår åt jag korvstroganoff och idag blir det kalops med potatis och rödbetor, precis så Svensson som det ska vara. Härligt.
image117
Ölen på bilden hade ju inte varit helt fel till, men för mig blir det tyvärr en vit fredag. Trist.
Kategori: mat

the chocolate cake

Martha Stewart, eat your muffintop out!
image115
This was the outcome of my chocolaty dreams. It was sooo goood. I didn't really stick to the recipe, I can never do that. I added some walnuts and I had espresso in the frosting. I think it was a great idea to have red beet in it, that way you don't need that much butter, but it will still be very juicy. image116
The best thing with it was that i got to share it with my love. Chocolate and love, do you need anything else?
Kategori: mat

godnattsagan


the chocolate cake of my dreams

I will make the best chocolate cake ever tomorrow. I've been thinking about it for a few days now. I think friday is a good day to make the juciest, fluffiest, richest, most chocolaty cake you can imagine. I will use this recipe and then I will top it up with some of this cream. It's going to be great!
Kategori: mat

stil

image114
Glöm inte bort att lyssna på stil. P1s modeprogram med Susanne Ljung.

"Stil handlar om smink, mode, relationer och inredning och riktar sig till såväl modeintresserade som de som tycker att mode och livsstil är trams. Varje program kretsar kring en känd person som redaktionen utgått från på ett eller annat sätt när de gjort reportage, bokat gäster eller skrivit krönikor. Programmets ambition är att göra reportage som lyssnarna inte hittar någon annanstans i Sveriges Radio. Det kan handla om de hemliga makthavarna bakom parfymindustrin eller vad som driver en kvinna att skriva över 1000 brev till designern Marc Jacobs utan att få svar tillbaka."

Det är bra!

dagens frukost

image111
Nybakade scones med getost, honung och valnötter från svärfars trädgård. Earl Grey te med honung. Och så värmeljus, det är så grått och murrigt ute, det smittar av sig om man inte motar bort det.
Kategori: mat

världens enklaste neccessär

Ok, dags för lite pyssel igen. Det var ju det som var meningen med den här bloggen egentligen. Det blir bara så lite tid över till pyssel nu för tiden. Den här neccessären är dock sjuukt lätt att göra, det tog mig bara 20 minuter inklusive att rigga symaskin och material. Jag har sytt den i genomskinligt material, det är bra nu när säkerhetskontrollerna på flyg begär att man har det. Med denna neccessär slipper man plocka över allt till plastpåsar och sen tillbaks igen, smart! Många moment liknar plånbokens , så kolla in den om det är något du inte förstår.

image103
Först la jag upp dragkedjan och den största flarran jag ville ha i neccesären, så jag kunde måtta vilken storlek jag skulle klippa. Klipp ca en och en halv centimeter utanför stoppen på dragkedjan på båda sidorna. och så dubbelt lång som flaskan är.


image104
Vik en halvcentimeters fåll på ena kortsidan och sy fast dragkedjan, använd gärna en dragkedjepressarfot.image105
Vik upp en fåll på andra kortsidan men jämför med första innan du syr fast dragkedjan, så att det blir lika, sen är det bara att sy fast den med.


image106
Sy ihop sidorna från avigsidan som bilden visar. Börja sömmen ca en halv centimeter från dragkedjans stopp, syr man närmare blir det lätt att dragkedjan buktar.


image107
Vik nu en botten (tänk som en mjölkkartong) och sy en rak söm över fliken.


image108
Vik upp den andra sidan mot den du just sytt och märk ut var sömmen går, så att det blir lika, annars blir hela skiten skev och ful. Bubu! Sen syr du sömmen. Vänd  hela neccessären och pilla ut hörnen.


image109
Sy en söm tvärsöver ändarna på dragkedjan, så att de sitter på plats. Nu är den klar!


image110
Fyll den och res någon stans.
Kategori:

vilken historisk person är du testet

logo
Hvilken historisk personlighet er du?

Mitt resultat:
Leonardo DaVinci
Du er et multigeni som både kan lage fantastiske kunstverker, utvikle usannsynlige oppfinnelser og tenke tanker høyt over de fleste andre. Det er bare å velge og vrake for deg! Hva skal du bli, hva skal du gjøre? Verden ligger for dine føtter. En ting er sikker: du vil huskes i mange, mange år etter din død.
Ta denne quizen på Start.no

Jaså, är det så det är? Ska jag bara välja och vraka, åhå, där ser man.

synundersökning

Jag hade fått för mig att jag kanske börjat se bättre och skulle slippa hela glasögonprylen. Vissa dagar känns det som att jag ser långt och tydligt, men det kanske har med andra saker att göra än ögonen. Nu var tdet yvärr tvärtom, jag har sämre syn än tidigare. Typiskt. Har varit utan glajjer i två år nu, har väl bara vant mig vid att inte riktigt se så bra.

 Synundersökningstanten var väldigt mjuk och trevlig, kändes som att man skulle få massage istället, men nej, fick bara prova en massa olika apparater och läsa bokstäver. Sen kom domen: höger öga ser bara klart en meter fram, och vänster öga är astigmatiskt. Kulkul. Ja, fast lite kul är det ju, jag kommer få ha ett par snygga glasögon! Och jag tror att jag bestämt mig för par nummer 6. Skulle vilja ha dem stålfärgade dock, det går kanske att fixa. Tack för alla råd, jag lyssnade inte på dem, flest röster fick 4 och 7 och så väljer jag 6. Imorgon ska jag gå och beställa dem.