suverän


Idag ska jag kreativitets nätverka. Suveränt.

new tattoo?

A tribute to my best friend:

with a bit of shading maybe....?

house of tomidas

Ikväll:

"House of Tomidas firar släppet av albumet "Dark Times!" med en spelning på Södra Bar. Vi bjuder upp till dans, kom och ta dig ett glas. Stigmata!

House of Tomidas spelar laglös pop. Britta Perssons särpräglade röst utgör en intressant kontrast till ett opolerat sväng. Det verkar som att låtskrivare Peter Hermansson (piano och dragspel, tidigare i Kristofer Åströms Hidden truck) är en excentrisk man med stora svängningar i humöret. Dark Times är bandets debut och denna alternativa popskiva uppmanar effektfullt lyssnaren att släppa sargen.

I House of Tomidas finns också slagverkare Niklas Johansson och gitarrist Johan Strömgren. Dark Times är producerad av Per Nordmark (Fireside, Breach, Hets, Bad Hands) och ges ut på nystartade Brus och Knaster."


Det ska bli spännande att se vad de har hittat på och framförallt att få höra dem! Digga musiken på myspacen!

skapligt enkelt


bild från skapligtenkelt.se

Jack är fortfarande sjuk, men börjar piggna till och både han och jag tycker att det är trist att sitta inne och uggla. Bra tillfälle att pyssla på. Idag gjorde vi en sån här handhöna. Eller ja, halva i alla fall. Hittade inte något lim, det är väl i någon kartong som ännu inte packats upp. Börjar bli trött på att vänta på möbler. Beskrivningen finns på skapligtenkelt.se en trevlig sida med mycket barnpyssel. Jack har börjat digga pyssel och jag är inte sen att haka på. Jag har blivit en sån morsa som tycker att allt mitt barn gör är sååå fiiint, mest för att Jack ser så stolt ut när han faktiskt knepat ihop något själv. Han pratar fortfarande om ägget han målade förra påsken, ett år är länge för en tvåvåring. Shit! halva livet har ägget hängt med nu, galet.

en gammal goding

När jag var liten åt jag ibland en grej vi kallade för änglamat. Det var lingonsylt blandat med vispgrädde. Jag har inte tänkt på det på länge, men i lördags när vi åt pannkakor ploppade ordet upp i minnet. Å, vad gott det var, ville jag minnas. Så jag slängde ihop det och visst var det supergott.

Det blir en så bra kombo mellan den lite syrliga sylten (helst rårörd) och den feta grädden. Kanske borde vispa ihop lite till, kan ju behöva lite extra fett i den här kylan.
Kategori: mat

funderar riktigt länge

...och sen så kommer jag på att jag nog egentligen vill ha ganska så komplicerade former på mina gardiner. Jag har snöat på Art Deco rejält länge nu och kanske skulle jag slå till på något sådant. Lite inspiration googlade jag fram igår och nu ska det få sjunka in och börja koka så att det kan komma en skiss snart.

Den sista bilden är ett bälte jag gjorde på våren 2006. Jag gjorde en väska också, men den orkar jag inte leta fram bild på. Hela projektet var just inspirerat av Art Deco. Så jag har ju lite i arkivet att gå på, ska väl kunna hitta skissboken från det... hmm, tål att tänkas på, men inte nu, nu ska jag dra på schlagerkalas i Nyköping!
Hejdå!


nya byxor

Jacken har också fått byxor i krossad sammet. Sydde dem igår när jag inte orkade vara sjuk längre, det gick bra om jag tog lite vilopauser emellan.

Först klippte jag ut delarna till byxan ur sammeten, sedan ett monogram ur lacktyg, ganska snirkligt blev det. Det tjusiga J:et limmade jag på ena byxbenet för att slippa nåla. När jag skulle sy på det märkte jag att jag inte var i toppform. Kringelikrokar brukar jag bemästra, men igår blev det lite vajigt, men men, det blev snyggt ändå. Efter den persen var det bara att sy ihop själva byxan som jag gjorde med en overlocksöm på min hushållsmaskin. Sist sydde jag in ett resår i midjan och så var de klara. Sen fick jag vänta på att Jack skulle komma hem från dagis. Ombytta roller. Irma var så snäll och hämtade Jack så att jag slapp ut i kylan, jag somnade visst på soffsängen i väntan...


Men sen kom det en intensiv unge som älskar nya kläder, tur!


Här syns även att jag vänt sammeten åt olika håll på benen, aj aj. Voj, vad sjuk jag måste varit...jag har ju inbankat i ryggraden att alltid klappa sammeten, för att kolla riktning, innan man syr, men men igen, tänk på det ni som syr sammet!


Snyggt mono-G va!

Serietecknaren


Kim W Andersson får ni kolla in. Han är ju rysligt bra på att teckna! följ arbetet på hans blogg. Köp boken också vet ja! ska jag göra så fort den kommer ut.

funderar på riktigt

mäh, sen när jag tänkte lite till insåg jag att jag måste göra gardinerna helt själv! Jag gör ju bara gardiner varje dag, någon dag måste jag väl få göra mina egna, som jag vill att de ska se ut!

Har börjat skissa.

Tänker mig att jag kan köpa en massa lakansväv i olika färger dela de på mitten så att de blir typ 70cm breda och sy fyrkantiga applikationer på, sedan vändsy med mörkläggning, den styva varianten. Dessa kan jag sedan hänga på en 2-spårig skena så att man kan välja lite hur man vill att de ska kombineras. Då blir det lite som ett interaktivt konstverk på köpet.

funderar på gardiner


från Almedahls


från IKEA
en egen lägenhet


Har glömt bort att berätta att jag nu bor här! Vi har köpt en jävla lägenhet. Det är surrealistiskt, men bra och härligt.
Den är himla fint nyrenoverad, så vi behöver inte fixa så mycket. Bara stöka till lite och så bygga en loftsäng så att hela famljen kan få plats att sova i det halva rummet.

och så ska vi tapetsera om så småningom. Kanske blir det samma mosaiktapet som vi har i matrummet i Gent.

Då med en lite äldre jack i förgrunden. Det är sablars vad han växer fort.


Badrummet är en dröm med golvvärme och tvättmaskinen förenklar livet avsevärt!

Så, nu har jag skrytit lite.

bloggrunda

En sjuk dag i sängen. Har fruktansvärt tråkigt och dötrist. Det var så länge sen och känns så konstigt att inte ha något att göra, eller mer att jag inte orkar göra något. Trycka på lite knappar orkar jag. Så jag kollar in bloggar och blir less på hur dåligt och tråkigt de flesta skriver. Däremot blir jag inspirerad av Dita som tvärtemot skriver riktigt bra, en fröjd att läsa, hon är rolig också. Ja, hon är lite tvärtemot helt enkelt. Hittade hennes blogg idag på blogg.se's första sida.

djurdräkten


Så här vacker var Amanda i sin djurdäkt, det blev en strutstiger! Om man har snabbare uppkoppling än mig kan man kolla på showen här.


Jag sydde på en massa farliga fenor/fjäll/fjädrar på höfterna och på ena axeln.


Påfågelsvans, blir det till nästa gång.

tuffaste svettbandet


Detta grymma svettband pysslade jag nyss ihop. Jag ska göra en scenkostym till Amandas solouppvisning på lördag, så det här är ett litet första prov. Mest för att kolla om det funkar med att lacktyget står ut, och det gör det! grymt!

Så här gör man i alla fall:

Klipp ut en farlig form i lacktyg och lägg den på en större bit av samma tyg.


Sy runt formen genom båda lagren och klipp sedan runt. Lämna en bit tyg utanför sömmen i botten.


Måtta runt armen och klipp ut en bit i stretchtyg till svettbandet. Sy ihop långsidorna gärna med overlocksöm eller en liten sicksack och vänd dem ut och in.


Sy fast ena flärpen i botten av formen på ena kortsidan av svettbandet, rätsida mot rätsida, se till att bara få med ett lager tyg!


Sy fast andra flärpen på andra sidan, så att det ser ut så här.


Sy så långt det är möjligt från förra sömmen och ut mot kanterna.


Resten av hålet får man sy ihop från rätsidan genom att vika in kanterna och sy ihop.


Ganska så hårt!
Kategori:

piffa din tisha!


Igår piffade jag till den här tishan! En vanlig svart från hm, blev ganska mycket tuffare.


Först klippte jag ut former ur olika tyger; lack, nylonband och läderimitation, alla med kanter som inte fransar, för att slippa vika kanterna.


sedan nålade jag en mitlinje med hjälp av det gulliga måttbandet jag fick av mamma i julklapp. Detta gjorde jag för att jag gjort ett symetriskt mönster och ville att det skulle sitta i mitten.


Jag tycker att textillim inte brukar hålla så bra, men här fungerar det mycket bra att använda istället för nålar. Så jag limmade fast alla bitar på tishan och lade tidningar ovanpå som press, jag hade även en tidning inuti tishan, så att den sinte skulle klibba ihop. Sedan väntade jag lite så att det torkat och sydde runt formerna på symaskinen, med relativt lång stygnsslängd. Klart! Jag gillar monokroma mönster och kommer nog fortsätta med det, för att göra applikationer behöver man så lite tyg så man kan köpa precis den färg man vill ha i flera olika material, utan att kostnaden drar iväg.

leve konsten!

Just nu fascineras jag av alla fina, roliga och ambitiösa klipp som finns på youtube och jag tackar facebook för att jag hittar dem.Basar

Jag står och kränger mina prylar i Skrapan idag kl 11-18.

Kom och köp!!
Kategori: