den fulaste konsten

Ofta ser jag fula saker och blir upprörd. Allt i hela världen, förutom i naturen (?) är designat. Någon har tänkt på hur saken ska se ut. Kanske inte alltid så länge och väl, men det är alltid någon som bestämt utseendet. Ofta gör denna någon missar och fula saker föds. Ja, och så är ju smaken som baken och de kanske är jättefina egentligen bara inte att jag ser det. I alla fall så har jag hittat världens fulaste konst. Den hänger på Pizza Hut vid motorvägen utanför Bryssel, minns inte riktigt var.
image304
image305
Den består av sprejmålade köksredskap i plast. Taffligt gjort. I en gräslig ram, med svart bakgrund. Huvaligen. Pizzan var apäcklig också, hata PizzaHut.

Queens gallery, Bryssel

I söndags besökte jag drottningens galleri i Bryssel. Ett exklusivt shopping galleri med underbart pittoreska butiker. Jag rekomenderar att gå förbi om du är i Bryssel, ligger i närheten av stora torget, turistkvarteren och manneken pis. Kvaliteten lyser genom skyltfönstren som är kreativt dekorerade. Tyvärr glömde jag kameran i bilen, så jag fick ingen bild på den superfina påskskyltningen i pralinbutiken, typiskt.
image303

En av butikerna fastnade jag extra för.
image302
En konceptbutik med rosor. I denna butik kan man finna allt möjligt rosigt; kakor, parfym, champange, blommor, inredning etc. Och så doftar det ljuvligt lång väg. Jag gillar när man kör stenhårt på en idé och tycker att Stockhom har för få konceptbutiker och restauranger.

jobb!

Yes! jag har fått ett jobb! på tygverket kommer jag att sy gardiner, kuddar, draperier mm och även stå i butiken. Jag har jobbat fyra dagar nu och det är jätte roligt, känner mig hemma på en gång. Det beror nog på att cheferna och personalen är så trevliga. Och för att jag får sy sy sy! Det som jag gillar allra bäst. Jag har tänkt den cyniska tanken att det inte finns några hantverksjobb kvar i det här landet då allt görs billigare i andra länder, men ack vad jag bedrog mig. Jag älskar ju att tillverka saker och att få göra något man är bra på är så peppande, så det passar perfekt! Sortimentet i butiken är verkligen bra, så mycket tyg! När jag googlade tygverket hittade jag t ex denna fina tunika som rino sytt av tyg hon köpt i butiken. Hon har en fin blogg med mest barnkläder.
image301
Jag har också kollat in detta tyg och kanske slår till, en av alla bra saker med detta jobb är att jag får rabatt!

iphone

I helgen var första gången jag höll i en iphone och habegäret pirrade upp genom armarna. En sån härlig pryl. Den har allt man vill ha i en och samma lilla apparat! Jag behöver köpa en ny kamera och en mp3 spelare...borde jag bara köpa allt i ett? Det tål att funderas på, tills jag får pengar och tills den kommer ut på svenska marknaden kanske.
image300
I want!!!

wim's duck tape wallet

image298
Wim made this duck tape wallet with the help from the instructables . Apparently you can make lots of things with duck tape, not so classy looking, but very cheap.

image299
With a blurry pic (a bit tipsy photographer) it looks like Wim is loaded!
Kategori:

kajack

PICT00101 and kajsa Faces Combined Together -
Min son och jag.

sy en liten kalasväska

image284
Den här lilla partyslungan avslutade jag alldeles nyss. Jag ska förklara hur jag gjorde, så kan du också sy en.

image288
så här ser mönsterdelarna ut. Om du vill sy exakt den här väskan eller inte orkar göra egna delar kan dessa köpas för en femtiolapp. Skriv din mailadress i kommenatrer så kan jag fixa det. Börja med att klippa ut mönstret i tyget, utan sömsmån! Det behövs två av varje del, locket är enklast ifall man börjar med bara en del. Använd ett tyg som inte fransar sig, då detta är en rawedge konstruktion. Jag använde pvc lack.

image285
Applikationen har jag gjort själv. Det tog jättelång tid då varje paljett ska sys för hand. Hur jag gjorde förklarar jag senare, har använt en metod jag lärde mig på "beads and beading" kursen i London. Du behöver förstås inte använda en applikation, men det blir lite lyxigare. Paljettapplikationer finns att köpa i de flesta sybehörsbutiker, men de kan ofta vara ganska dyra.

image286
Jag vek bak fållen runt om och tejpade med dubbelhöftande tejp. Det är lättare än att nåla när man syr i lack.

image287
Sätt fast den tejpade applikationen på framstycket och sy runt kanten. Det är enklast att komma åt om man använder en dragkedjepressarfot.

image289
Sy ihop sidodelarna med rätsidan mot varandra. Sy på insidan av "u:et" som bilden visar.

image290
Det är lättast ifall man börjar med att klippa ut endast en av lockdelarna. Tejpa denna ovanpå en bit tyg.image291
Sy runt med ca 3mm sömsmån till kanten. image292
Och klipp sedan av längs kanten.

image293
Sy på det ihopsydda "u:et" på framsidan, fånga bara en av kanterna i sömmen, håll bort den andra kanten nogrant, som bilden visar.

image294
Fäst locket på baksidan med dubbelhäftande tejp och sy fast. Var noga med att inte börja sommen förrän ca 1,5cm från ytterkanten.

image295
För att du ska kunna komma åt att sy baksidan på "u:et", var försiktig så att du bara fångar ena kanten även här.

image296
Slå i öljetter på baksidan och trä i ett vackert snöre, knyt en knut på insidan.

image297
Sy knapp och knapphål alternativt slå i en tryckknapp.

Klart!!!
Kategori:

allt hänger på passformen

Har hittat ett nytt pysselprogram på youtube; Threadbanger. Ok, de gör oftast fula saker enligt min smak, men man kan snappa upp ett och annat tips och så är det roligt att titta på ändå. Det här tipset är något jag ofta gör själv.

Jag har sytt om åtskilliga skjortot åt min man på det här viset. Det är svårt att hitta välsittande skjortor som är billiga. I programmet glömmer de dock att man bör sicksacka kanten efter att man sytt. Gör det! annars blir det jobbigt när man sen tvättar skjortan. Detta kan man naturligtvis göra på klänningar och andra kläder med, om det är trikå bör man använda en overlock söm.

Kitchen in a box

family fun's sida finns massor av bra tips och pyssel man kan göra med och till barn. T ex detta kök av en kartong:
image282
A cardboard box, gussied up as a play sink and stove, will send your toddler into pretend rapture--for real. In fact, the hours of play she'll get out of this sweet kitchen make it well worth an evening of cutting and painting. (For a simpler version, just tape the box closed, cut a hole for the bowl, and call it a sink. She'll still adore it.) Offer plain old rolled oats (which are safe to eat) and pint-size cookware for even more fun.
CRAFT MATERIALS:
Large cardboard box (ours measures 14 by 18 by 26 inches)
Tacky glue
Additional flat cardboard (cut from a box is fine)
Scissors, craft knife, and pencil
Metal bowl with 1/2-inch lip
White paint, colored craft paint, and brushes (optional)
Cord or kitchen twine

Time needed: Afternoon or Evening
1. Seal the flaps of the box closed with glue.

2. Cut cabinet and oven doors, burners, and a faucet from the flat cardboard.

3. Turn the box on its side so you can lay the cabinet and oven doors on the front of the kitchen. Trace around them, then cut out 3 sides of each rectangle; leave the fourth side uncut to act as a hinge. Glue the freestanding doors on top of the hinged ones for durability.

4. Flip the box over and, on the top side of the kitchen, trace around the bowl's rim. Cut a hole 1 inch smaller than the diameter of that circle.

5. Cut a slot for the faucet. Use a sharp pencil or the craft knife to punch holes for the towel rack and door handles (you may need to work from both sides).

6. Paint the box white, if you like

7. Add the final touches: glue on the burners and faucet; paint on details such as stove knobs, hinges, and hot and cold water handles; lace cord through the holes, then knot it on the ends to make door handles and a towel rack. Finally, position the bowl in the sink hole and hang a dish towel from the rack.

(text och bild: familyfun.com)

Nu har min son redan fått ett kök från Brio i Julklapp av mormor.image283
Här kokar han ett ägg med kompis Karin. Men ett flygplan kanske det kan bli när han blir lite äldre.

en hjärtegåva åt mig själv

image280
image281
Eftersom jag inte träffar min valentine förrän i morgon slog jag till och beställde ngt till mig själv istället. Dessa örhängen och halsband från Le Collezione by krizz. Det är många smyckesdesigners som gör en liten dekoration på sidan av kedjan nu för tiden och jag tycker att det är jättefint. Hoppas att de kommer snart!

vik en orangutang

image279
Den här gulliga orangutangen ska jag nog försöka att vika imorgon. Om du också vill prova så gör det, laddas ner här.

fashion glamour


Hollywood, strapless, långklänningar och en massa skitsnack!

en ros

Landet fyllde 3år igår. Det firades med ett hejdundrade kalas, jag hade jättekul och var helt i gasen. Inte så ofta jag är ute och svänger de lurviga, som en ko på grönbete skulle man kunna säga.
image278
Jag tillverkade den här rosen som födelsedagsblomma. Det är apenkelt att göra själv. Kan ju vara bra till stundande Valentinsdag. Ta bara ett stycke tyg ca 60cmx10cm. Hitta en pinne på marken, inte på trädet. (detta var det svåraste, då jag upptäckte att de städar alla buskage i Telefonplan) Vik tygremsan på mitten och rulla runt pinnen, med vikningen uppåt. Skrynkla lite då och då så att det ser rosaktigt ut. Sen knyter du bara fast med ett vackert band i nederkanten. Voilá, det ären ros utsprungen!

begär

image277

Idag behövs det färg

image276
Bernhard Willhelm ss08women

lär dig dansa disco inför helgen

samernas nationaldag

image275
firas idag.

scrapping youtube

Det finns massor av scraptips på youtube. Det är enkelt att följa instruktioner då de visas.

crafttvweekly är en bra sida med flera olika filmer. De har även en man i sitt designer team, typ första gången jag sett en manlig scrappare, varför är det så?


Madscrappergirl är väldigt produktiv och har många filmer uppe.

mahna mahna


Jacks favvovideo just nu.

lite sugen

Jag sitter och är sugen på en semla. Har inte ätit någon alls i år och det är ju idag man ska äta dem.
image274
Hade tänkt att köpa ett två-pack på Hemköp och byta ut grädden mot laktosfri, men de var tyvärr slut. Så nu blev det inget kalasande för vår del. Jo, min son hade visst redan ätit en på dagis. Han hade redan käkat upp sin innan alla barn ens fått en varsin, ja han är en glupsk en.

Jaja, fick ta en macka istället. Inte alls lika tillfredställande. Jag har kommit på att gravlaxsås är en förträfflig sås även utan gravlaxen. Varför äts den bara till just gravlax? Den passar bra till mkt annat också för tusan. På min macka ligger nu rostbiff, gravlaxsås och saltgurka, gotter!
Kategori: mat

Marie Antoinette

image273
På grund av ryggvärk har jag varit sängliggande idag. Det är helt ok när det finns filmer som Marie Antoinette av Sofia Coppola. Har varit ett fan av henne tidigare, här är hon sin stil trogen och gör en fantastiskt film. Vilka scener, vilken kostym! Så mycket inspiration som flödar. Vilket överflöd. Jag gillar att kolla på film och TV om rikingar, då inser jag att när allt kommer omkring så är de aldrig pengarna som är det viktiga, utan ens familj och de man bryr sig om. Kan kännas skönt när man är en sådan fattiglapp som jag är.

de perfekta jeansen

ÄNTLIGEN!!
image271
I hela mitt vuxna liv har jag letat. Nej, kanske inte så superaktivt och nej, jag tänker inte lägga över tusen spänn på ett par jeans. Men aldrig sitter de perfekt. Jag har ett big ass och en hög butt crack och det blir oftast mycket problem när det gäller jeans. Hela hösten har jag gått med inställningen att jag inte passar i jeans, inte alls! Så klänning och leggins har varit min melodi. Vilket jag har trivts i, jag trivs nog fortfarande bäst i klänning, men ibland vill man ju bara ha ett par jeans på sig. Jag har haft låga cheapmondays med låånga linnen till, allt för att skyla den där förbannade lilla klykan som linningen ej kan gömma. Och även höga cheapmondays, men de flärpar liksom ut i ryggen, ingen kurvighetsmån alls. Jag har provat alla möjliga sorters märken och modeller genom åren, men aldrig har det suttit perfekt, oftast inte ens ok.

Men nu har jag hittat dem!! och på 75% rea på köpet! Jag fick alltså mina drömjeans för 200 pix! De är från Weekday och heter Saturday. De har 3% lycra i, vilket gör dem bekväma. Tyvärr torrfäller de något fruktansvärt, jag har tvättat dem en gång, men är ändå blå om händerna. Jag får nog tvätta dem igen, kanske låta de ligga i blöt ett tag. Eller är det salt man ska ta till? Hur som helst så är jag gärna lite blå om fingrarna, bara de sitter perfekt och det gör de! Kolla asset:
image272