nya möbler

Städade en hel del idag och insåg att pallen och barnstolen bara såg för bedrövliga ut. Ibland är det som att jag ser sånt jag aldrig ser annars. Idag var verkligen en sådan dag. Därför skrubbade jag även skåpluckorna rena, men det hör inte
hit.

Dessa två börjar sin metamorfas ikväll, alldeles strax. Hoppas att jag har kameran tillbaka innan förvandlingen är klar, denna bildkvalité suger ju! Jag låtsas att det är min artistiskt nostalgiska sida som tagit över bildhanteringen. Och att jag använder någon gammal retro kamera istället för den alldeles nya macally webkameran.

Fortsättning följer...

bolibompapyssel

Philofix är ett helt bra pysselprogram som sänds på bolibompa. Man måste inte vara barn för att uppskatta det, även jag får tips och idéer. På hemsidan kan man se avsnitten på play och även ladda hem utförlig beskrivning av alla pyssel.

Philoméne Grandin är rolig, påhittig och inte överdrivet hurtig som många barnprogramledare tenderar att vara. I like! Synd bara att sonen inte riktigt är gammal nog att uppskatta det, han är mer på teletubbiesstadiet.

Pysselskogen
däremot är ett tråkigt program där barnen får sitta ute i snön och pyssla med en trist tjej i ful mössa. Sen avbryts allt med vedervärdig sång av en gubbe i skinnkläder, låten spelas två gånger! Förra gången jag såg fick barnen pyssla skogegga, alltså puts som man har på läderskor, av bl a grävlingsolja(?!) och tjära. Alltså vilka ungar tycker det verkar kul? Inte jag i alla fall.

trevliga butikens svar

Hej och tack för ditt mail!

Lindex jobbar framåt hela tiden med att tillgodose kunders önskemål och att ha en Unisex-avd är ett av av önskemålen vi jobbar hårt med.

Vi håller på att ändra strukturen på alla barnavdelningar som förr varit uppdelade på flick och pokavdelningar, som nu blir småbarnsavdelning, skolbarnsavdelning och babyavdelning . Inom dessa grupper finner du både flick och pojkkläder så valfriheten blir större för alla kunder.

Sen har lindex tagit fram renodlade unisex-teman I form av Bamsekläder, Fem myror är fler än fyra elefanter-kollektionen, Fix vinteroveraller och skidkläder, samt Basic tag 3 betala för 2 som går att mixa och matcha som man vill.

Detta är vårt första steg mot att våra avdelningar inte ska kännas så könsuppdelade.

Dessvärre kommer det inte bli helt neutrala avdelningar då många kunder fortfarande efterfrågar rosa till sina flickor och blått till sina pojkar.

Men vi hoppas du kan se förbättringen I det vi gör och vi ser fram emot att höra dina synpunkter efter du besökt oss nästa gång.

Med vänlig hälsning

Lindex Kundtjänst

arga mammans klagobrev

Hej Lindex!
Jag har handlat de mesta kläder till min son hos er då jag tycker att ni utmärker er när det gäller könsneutrala kläder. Jag har verkligen gillat att inte behöva dela in min son i den gällande könsordningen från början. Tydligen finns det en eftertanke hos er vid just denna fråga och jag uppskattar verkligen ert arbete.

Nu har min son dock blivit större och jag var tvungen att gå över från baby till barnavdelningen och där fick jag en chock.  Allt det jag gillat tidigare var som bortblåst. Jag gick till pojkavdelningen, jag har ju en son trots allt. Där fann jag endast maskin- och spidermantryck på grått, blått, grönt och svart. Så tråkigt. Över till flickavdelningen för att se om det var bättre där, men nej. Rosa, lila med volanger och puttinutt. Jag fann enstaka plagg som skulle kunna kallas könsneutrala, men den stora helheten gjorde mig deprimerad. Varför inte fortsätta i samma stil som er fina babyserie upp i åldrarna? Måste jag se min son tvingas in i normen nu bara för att han behöver strl 92? Jag kommer tyvärr inte handla några pojkkläder på Lindex förrän jag ser en ändring. Som det ser ut nu får jag sy eget. Trist!


den nya trippen

Har ni provat? Den slår ner som en bomb redan från dag ett. De tre första dagarna är den helt grym och massiv. Du kan äntligen finna ro till att sova, det går inte att vara vaken, du bara drömmer tusen galna drömmar tills du vaknar svettig och dricker lite, så törstig. När giftet börjar lämna kroppen på dag fyra känner du dig vaken igen. Alla känslorna kommer samtidigt, du har ju varit bedövad ett tag. Lite vimsig kan du ta dig ut i världen, men gör bäst i att stanna hemma. Hjärnan är fortfarande inte riktigt med och kroppen går i slow-motion: gå inte till jobbet. Ligg hemma och njut av hur alla leder och körtlar pulserar, du lever! Att det smärtar lite, det kan du leva med, this trip is the shit! Jag har sällan varit så utslagen. Drogen förkortas INF08 och står för influensan 2008, det året den är som värst. Om du vill prova har jag fortfarande lite här hemma, det är bara att komma förbi och hångla, alternativt dricka ur samma glas.

Vi ses på andra sidan.

mosaik i kubik

Jag är inte den enda i familjen som är pysselgalen. Syrrans mosaikprojekt är allt annat än sansat.


10 000 bitar! som hon lagt för hand efter en bild som hon pixlat. Hon har alltså suttit och räknat pixel för pixel! Så brukade jag göra pärlplattor en gång i tiden innan Picture Pearls kom, men aldrig tio tusen! Då bör tilläggas att hon inte bara är morsa till sprattelhögen i soffan utan även en femmånaders bebis. Vad gjorde du när du var mammaledig?

Disco windsurf


Utan kamera får jag luta mig tillbaka på arkiven. Hittade denna fina skylt som då säsongen är slut inte leder till Disco Windsurf utan snarare världens ände. Långt utanför Neapel ligger detta ställe som utlovar karakoke och "croissant by night", nedrans synd att säsongen är slut.

Men hemma i Sverige lyser solen.

nöjd

Nu undrar jag om jag någonsin kommer att bli nöjd. Kommer någon? Just nu är det ganska svårt att vara helt nöjd då jag har influensa men ändå måste dra ut med cykeln för att lämna/hämta dagis när det regnar. Men alltid är det ju något. Är det inte influensa så är det boendesituationen, eller lönen, eller finnen på näsan, eller ensamheten (eller kanske alla just precis på samma gång). Drivs vi bara av viljan att få det bättre? hela tiden? För de som har alla de där pengarna och lägenheten och kärleken, är de verkligen nöjda?

Jag har funderat på att sluta klaga, att bara gilla läget. Det är så jäkla tråkigt att negga. Jag är ju nästan alltid glad, men i min hjärna låter det annorlunda. Tänk om jag bara kunde få chansen att göra/ha det där istället för det jag gör/har nu. Då vore jag ju så mycket lyckligare. Eller?

Nöjd alltså, jag ska fan börja vara nöjd.

Synd bara att jag är roligast när jag är bitter.

det är blåsapans fel


Västvärlden håller på att rasa. Alla frågar sig hur detta gick till, hur kunde det gå så snett. De flesta inser det nog egentligen, men sanningen känns obekväm. Det är blåsapans fel alltihop.

Ok, kanske inte helt ok av mig att gå så hårt mot en liten gullig grej i plast som faktiskt inte är så himla dyr heller. Men jag är så fruktansvärt trött på prylar att jag kan hacka sönder dem med en slö skruvmejsel för att  strössla dem över en latte och sen skita ut allting över alla jävla stockholmare. Jag drar till skogs nu. Eller jag bara skojja, det ids jag inte idag.

typiskt

Jag pysslar och pysslar, men jag kan inte visa vad jag pysslar med. Jag, mitt nöt, glömde  min kamera hemma hos svärfar i Belgien. Så typiskt. Därför tystnaden.

Woody och Woody in Ghent

In Ghent I realized that it's the film festival going on. Didn't think about that when I booked the flights. Sometimes life just make great decisions by itself. So I might catch a glimpse of Woody and Woody (Harrelson and Allen). Hopefully in reality, more likely on the screen.

Not in Stockholm, I will actually be able to see lots of movies, when in Ghent family and friends stand in line for babysitting!

sy ett halsband


Sy det här yo!