mustaschen

Kategori:

produktion
Kategori:

stickjunta


För några veckor sedan hade vi stickträff hemma hos Emma. Så himla trevligt. Stina visade ett förträffligt tips som är användbart när man stickar sockor. Fäst de vilande stickorna med varandra med gummisnoddar. Detta kan också vara bra när man packar ihop stickningen, så att man inte tappar alla maskor i väskan. Tack Stina för tipset!

Formex

Jag blir trött, lite glad, men mest trött och uttråkad.

Formex

imorgon

Jack Larsson Experience


Vi är inte alls såna där föräldrar som för över våra egna förhoppningar i livet på vårt barn.....det är bara det att Jack älskar att trumma. Han vill inte göra annat nu för tiden, kanske inte så konstigt när det finns ett trumset i källaren.

Fixarboken


Den här finfina boken fick jag av Ewa i julklapp. Det är hennes duktiga syster Sara Hjelmstedt som har gjort den. Jag diggar den! Jag älskar seriösa pysslare och det är underbart när man får ta del av deras alster. Hittills har jag inte pysslat så mycket med/till Jack, men den här boken inspirerar verkligen till det! Mest sugen är jag på att göra hästkjolen, men modellera känns mer realistiskt att hinna med snart.

så sydde jag nyårsväskan
Jag strykte på ett ganska kraftigt mellanlägg på baksidan av tyget. Jag ville att det skulle vara styrsel i väskan, då jag använder den som en typ a kuvertväska. Sedan klippte sydde jag på applikationer av samma sorts tyg i veckad form och snyggade till kanterna med sax.


Fodertyget klippte jag lika brett, men ungefär 6cm längre och sydde på det kant i kant på kortsidorna.

Like so.


När långsidorna ska sys måste man utgå ifrån mitten av båda tygerna och nåla ut åt kanten, de blir tyg över på fodertyget och då får man göra ett veck längst ut på kortsidan, detta veck ska vara där framsidans tyg slutar. (oj, det var svårt att förklara) I mitten lämnar jag ett hål i en av sömmarna för att kunna vända på kalaset, vilket det är dags för.


Då ser det ut så här. Kanten av fodertyget har liksom vikts över framsidans tyg för att få ett snyggt avslut.


Dragkedjan syr jag på kanten precis på den redan existerande sömmen. När dragkedjan är på kan jag bestämma vilken höjd jag vill att den ska sitta på väskan och viker överkanten efter önskemål.


Som band runt handleden flätar jag samman tre band som jag först viker och syr.


Flätan pillar jag in innan jag syr ihop kanterna. Här kan det vara riktigt tjockt att sy, var försiktigt och använd en kraftig nål!


Klart!
Kategori: