Randig topp

Nästa vecka har vi Temavecka: randigt, rutigt, prickigt på Tygverket. Inför detta sydde jag en topp med en superenkel konstruktion.

Så här ser den ut när den är klar och så här gör man:

Vik ett trikåtyg på 150cm bredd och 75cm höjd på mitten. Klipp ovala hål genom båda lagren, 15cm ner från överkanten och 15cm in från den vikta kanten. Hålen är ca 18cm på höjden och 12cm på bredden.

Nu är konstruktionen klar och om man inte störs av råa kanter är plagget klart, men man kan fålla runt kanterna med tvillingnål om man vill snygga till det. För att få till snygg kant runt hålen kan man sy på en elastisk snedslå från rätsidan och vika in den mot avigsidan för att sedan sy runt kanterna med tvillingnål från rätsidan.

Toppen kan bäras hängande löst eller

så kan man svepa den omlott och vika in den ena fliken under nederkanten i sidan, som bilden visar.

Så här ser den ut bakifrån.

Lycka till!

kitchen aid

Wohoo! Äntligen har jag sparat pengar, bestämt mig för färg, beställt och köpt en hushållsassistent. Martha Stewart eat your heart out!


Det blev en chokladbrun.


Som blev så här fin efter att jag pimpat den med ögon jag klippte ut i vinylplast. Jag tyckte den såg ut som en gullig japansk pingvin, så det fick den bli.


Göllig!


Så här fin blev kakan, lemon meringue pie, som jag bakade med pingvinmaskinen efter det här receptet. Jag ändrade bara ytterst lite eftersom det var första gången. Men vilken rolig maskin, så professionell!
Kategori: mat

pimpat linne


Har pimpat ett linne från Gina tricot igen. Jag klippte ut delar från världens vackraste tyg från Tygverket och sydde fast dem på linnet. Det var väldigt fiddligt eftersom sidendammet och slinkig trikå inte riktigt gillar varandra, men snyggt blev det i alla fall.


<3 halsband


Fick mina smyckesmaterial i brevlådan idag. Så jag pysslade ihop tre halsband.

Ett litet och diskret,

ett långt som får tiden att stanna på ca halv fyra

och ett mittemellan, gölligt!
Kategori:

material


Fick hem ett paket med bl a dessa. Har beställt en massa smyckesmaterial från etsy. Jag blev sugen på nya halsband, men hittade inget jag gillar. Alltså får jag göra't själv. Nu väntar jag mer saker t ex dessa:

Sen ska det börjas pysslas!
Kategori: