stuffing ourselves
Kategori: mat

Hackney and the family


tajtsJag tog ett par skräpiga gamla tajts och klippte upp dem innanför sömmen och använde dem som mönster. Eftersom de gamla var lite stora veckade jag dem lite i mitten. Sedan var det bara att sy ihop, jag använde en overlock söm hela vägen, först fram och bak sömmarna och sedan ben och gren sömmen. Då var de ju i stort sett klara, jag provade dem för att se om jag behövde sy in ngt, men de satt som en smäck, nästan lite väl smäckigt faktiskt då tyget inte är så värst elastiskt. Sen klippte jag till en bit resår att ha i midjan, sydde ihop det och vek över en fåll i midjan av tajtsen och sydde ner den med resåret i. Nere på benet fållade jag en enkel fåll och sydde upp. Sen sydde jag ett par till Jack också av bara farten. Det blev över tyg och det gick så snabbt.

När man syr i trikå så behöver man inte nojja så mycket över passformen, det brukar liksom lösa sig ändå, skönt. Tyvärr var detta tyg inte så elastiskt och jag ska välja ett annat nästa gång jag syr tajts. Men det kostade bara 59kr/m!! på Tygverket och dess nyrave-mönster gick bara inte att motstå. Hmmm krossad svart sammet skulle kanske vara något, jag har känt en längtan efter att bli en hårdrocksman på sistone.

detaljerad mössa


Idag är solen här! och när det är kallt älskar jag vintern! då är det bra att ha en snygg mössa, för mössa måste man ha. Alla stockholmare som vägrar får stryk. Så här ser min ut på närmare håll.
Kategori:

Harlequin-glitter-kjolen

hahaha! min käre vän kameran är tillbaka. Dessa bilder fanns i den.

Tyget kommer från tygverket och kostar endast 69kr/m! Det är ganska genomskinligt, men är apsnyggt med tajts under.
Mönstret kommer från Burda och är inte ens omgjort alls.

mössan


Mössan som jag sydde för två veckor sedan syns nästan helt bra på den här bilden jag hittade. För applikationerna har jag använt samma teknik som på halsbandet. Jag har ju såklart sytt mössan också, men det går ju lika bra att ta en tråkig som redan finns. Jag veckade mössan under applikationerna så att den skulle sitta lite chict sen. Nice. Sen när jag har en kamera i mina händer kan jag visa detaljbilder, bra va?!
Kategori:

ÖFA gör det igen!


GO SEE!!!