nyårsstassen


Sydde denna i förrgår, så himla snygg och festlig! Här syns även hårdrockstajtsen i krossad sammet jag gjorde för några veckor sedan, de har blivit mina favoriter och kommer nog i fler färger.


Idag slängde jag ihop en liten slunga till att ha kameran och läppstiftet i. Beskrivning kommer senare, nu måste jag dra och fixa förrätten.

GOTT NYTT ÅR!!

kort kort


Det blev kort och fint tycker jag. Tur att jag har en man som kan hantera saxen och trimmern!

the darjeeling limited


Såg filmen igår och jag skrattade så högt att jag väckte Jack. De här är mina favorit filmmänniskor.


Kortfilmen Hotel Chevlier var också med på dvdn med bästa soundtracket. Natalie Portmans frisyr fick mig att inse att det är dags för klippning snarast, det är så där jag ska ha håret ju!

PS. Jason Schwartzman är den hetaste mannen.

bow-tie-necklaceNu kan man köpa den här i min etsy butik!


produktion


kul med spill
Kategori:

?


?????????????????????????????????????????????????????????

Spetsbolero


Denna dramatiska spetsbolero gjorde jag för ganska länge sedan, men nu har Emelie tagit över den, den passar henne perfekt.


Jag ville spara den fina kanten och utnyttja den hela vägen, så jag klippte framdelarna så att luvan hängde ihop med resten.

Ärm- och bakdelen såg ut så här. Jag sydde ihop allt med en overlock söm och sen sydde jag på en dubbelvikt kant i nederdelen av ärmen och boleron i samma tyg.


Tänk att få använda denna kropp som modell! Snyggo!

Carolines nygamla jacka


Caroline's jacka var snygg, men ganska ful också. Det var något som inte stämde riktigt, längden och nederkanten stämde inte ihop med överdelen.


Sen hade den fula flärpar i bak.


Så vi klippte av de fula och sparade dragkedjan i mitten med lite extra tyg på sidorna.


Sen sydde jag på en mudd i nederkanten i stället. När jag gör det brukar jag mäta ut mitt bak, mitt fram och sidorna på både mudd och jacka och nåla fast där. Då vet jag hur pass mycket jag ska dra i resåren medan jag syr. Jag använde en overlocksöm, sedan körde jag över ett varv till från rätsidan över sömmen med tvillingnål för att detn skulle lägga sig snyggt.


Och se så fin den blev!Caroline bytte även till snygga knappar. Bra idé!

den lilla rosen

Jag gjorde en ros till Emelie i fredags som förra inlägget visar. Det blev även en liten ros till mig själv som mobilsmycke. Märkte att Emma hade samma telefon som jag och hon hade så snyggt bling att jag blev avundsjuk. Det var dock lätt ordnat och nu har min telefon inget mindervärdeskomplex mer.


Jag visar hur jag gjorde Emelies ros:

Hela rosen är sydd för hand i en härlig midnattsblå sammet (min nya favvofärg). Jag tog en avlång remsa och vek den på mitten, på längden och vek även upp en liten fåll i ena nederkanten, för att slippa franskanten. Sedan var det bara att rulla tyget runt sig själv samtidigt som jag veckade lite och sydde fast det med stygn eftersom.Efter ett tag behövs en bredare remsa då de yttersta "bladen" bör vara längre än de i mitten. Jag använde tre olika bredder för att få till det. Men principen är densamma hela vägen. Det gäller bara att gömma ytterkanterna på ett snyggt sätt. Lite pilligt var det och sen när jag var klar behövdes några extra stygn här och var för att dölja skavanker som uppkommit. Det är trevligt att sy för hand, jag kunde sitta på förfesten/middagen och pyssla i goda vänners lag. Det behövs inte mer för att göra min lycka! En väldigt billig accessoar blev det också, då jag bara använde ca 10 cm tyg och en halvmeter elastiskt band, från Tygverket såklart.

Kategori:

the rose


Some say love it is a river
that drowns the tender reed
Some say love it is a razer
that leaves your soul to blead

Some say love it is a hunger
an endless aching need
I say love it is a flower
and you it's only seed


Just remember in the winterfar beneath the bitter snows
lies the seed
that with the sun's love
in the spring
becomes the rose

Kategori:

rosetten


I morse fick jag ett ryck och hoppade ur sängen och sydde denna snygga accessoar innan jobbet.


Av en tjock filtbit klippte jag en rosettform genom att först vika den på mitten och sen klippa båda sidorna från mitten utåt kanten.


sen vikte jag ett snyggt tyg på mitten och klippte ut med lite sömsmån jämfört med rosettformen.


vikte in en fåll på kortsidan och vikte tyget runt rosetten med rätsidan inåt för att måtta.


Sedan smög jag ur rosetten och sydde fast ett band högst upp i kanten, med sicksack flera gånger så att det sitter som berget.

Och likadant på andra sidan.


Efter det la jag den ovanpå kalaset istället för att kolla att allt stämde med måtten.


Så var det dags att sy. Jag petade in bandet inne mellan tyget med rosetten åt sidan och sydde med raksöm över, backade lite där bandet satt så att det ska hålla.


Sydde andra sidan och såg till att snöret inte var i vägen.


Nu var det dags att vända ut och in på det hela genom hålet i bak.


Så sydde jag ihop hålet rakt över ba.


Men en synål drog jag en tråd med jämna mellanrum bredvid sömmen.


Jag drog åt hårt så att det blev fina veck och fäste tråden.


Ett band att gömma stygnen med behövs och det sydde jag enkelt så här för att sedan vända ut och in och lägga sömmen mitt bak.


Bandet drog jag över mitten på rosetten och pillade in ena änden i den andra och sydde ihop.


Klart! Jag fortsätter att vara festlig!
Kategori:

discobyxor


Jahaja, ett par paljettharemsbyxor blev det visst. Galet, men kul och snyggt! Perfekt till partysäsongen som tydligen är igång nu. Here ye festive season!


Så här ser mönsterdelarna ut. Helt freestylade. Tyget är en stuv från Tygverket som kostade ynka 38 kronor. Typ inget spill alls, utnyttjade hela tyget, klimat- och finanssmart som jag är. Den större biten är framdelen, fast att man skulle kunna tro annorlunda. Den veckades i fram senare, när jag sydde fast den på midjeresåren.Ut och dansa med dig! Ok!