latjolajbanlådan

Ett sånt här paket skulle jag dö för om jag fyllde nio.

Speciellt om det innehöll det här:

Jo, jag var pysselgalen redan vid ung ålder.


Min systerdotter fyllde just precis nio. Vi var på kalas i söndags och jag fixade en pyssellåda till henne. Det var faktiskt vad hon hade önskat sig.

Den här kreativa hjärnan vill jag ju gärna uppmuntra.

Grattis Macy!

vernissageros


Man får ju inte glömma blomma när man går på vernissage. Jag pysslade ihop en på bussen på vägen dit. Ett 10x50 cm stycke svart sammet, två höstlöv, en gammal plastpinne från en mcdonalds ballong och några stygn blev en ros.


Sweet!

shootingstarduken


Jo, jag var ju på bonniers konsthall i onsdags av en anledning. Det var nämligen release för Finn Öhlunds nya konstpublikation Shooting Star. I måndags var han hemma hos oss och jag hjälpte till och sydde en duk som han skulle ha på försäljningsbordet.

"Det enda som hjälper mot tankar är hud"


Så tycker jag att ni ska pallra er iväg till Marie Laveau på lördag och se utställningen med fotograferna SOFIA RUNARSDOTTER – YLVA SUNDGREN – MÄRTA THISNER. Jag ska dit och jag hoppas att jag hittar en barnvakt innan dess. Pallar inte min trotsunge som idag hade sönder ett av naturens under på bonniers konsthall.
Kuul!

sista kräftanIgår var det dags för årets sista kräftskiva, vi var iförda hemmapysslade kräfthattar. Denna tillvekad av en äkta konstnär, jag dumpade snabbt min egna kreation och tog över den vackraste hatten.
Kategori:

pysselmat


Igår åt vi somarrullar. Så pyssligt, snabbt och trevligt att laga i goda vänners lag!

Innehållande glasnudlar, lax, spenat, sockerärter, kryddat med koriander, ingefära, fisksås, risvinäger, soja och chili. Som sedan ångades i bara någon minut, so fresch!

Gott!
Kategori: mat

he's just not that into you


kisspaus...

kisspaus...

kiss-och pratpaus...
På dvdpremiärdagen, även kallad Dumpa honom! på svenska.

Det var vi som såg den!

om man är ute sent

så kan man hamna på sådana här sidor.

en till


Gjorde en till mössa, i en större storlek, så att den kan passa ett annat huvud än mitt myrhuvud.

Nieks t ex, han visar upp den sikhstyle.

En närbild av knapparna kan jag också bjuda på.
Kategori:

Ny syblogg

Alexandra som också jobbar på Tygverket har startat en blogg. Där får man insikt i hennes skapande. Jag älskar att kolla in hur andra kommer fram till sina kreationer. KUL!!

Bland annat får man se den här snygga kjolen!!

laddar inför kylan med en varm mössa


En sammetsmössa med fleecefoder fick det bli inför hösten. Tyget blev över efter tajtsen, och sammeten är så himla fin när den draperas.

Mönstret ser ut som ett moln som man ritade dem på dagis, här utklippt i fleecefodertyget. Det gjorde jag ca 5 cm kortare än yttertyget.

Detaljbild på hur man syr ihop bullarna. jag började nedifrån och när jag kom till toppen fick jag byta till hälften av toppen på nästa bulle, så att det blir en hel ihopsittande stor bulle till slut, eller vi  kan ju kalla det mössa. Sen sydde jag ihop fodret på samma sätt men lämnade ett litet hål för att komma igenom då man ska vända allt rättvänt. Så sydde jag ihop båda mössorna räta mot räta i nederkant och så vände jag på kalaset och vad hittar vi väl då, ja vad hittar vi då?

En mössa! Sen provade jag, blev nöjd och så nålade jag där jag ville drapera för att fästa med några stygn för hand, genom alla veck.

Dags att välja knappar, det roligaste.

Det fick bli de här, som jag sydde på för hand samtidigt som jag fäste några veck i fodret också.

Nu kan det börja snöa, jag är redo!


Kategori:

burkar


Jag återvinner gärna grejjer och slänger helst inte så mycket. Det är ju oftast onödigt att köpa helt nya saker när man kan piffa till gamla. Så miljömedveten att man ramlar av pinn! eh, ja i alla fall i detta fall. Här har jag tagit en gammal kaffeburk och gjort den till teburk och en Edorados rårörda lingon burk fyllde jag med hemlagad blåbärssylt, vilken klassresa. För att få ännu mer snits på det klädde jag in burkarna med gamla tapeter, nu är de fina både på in- och utsidan!

Hurra för Högkvarteret!

Jag vill hurra för Högkvarteret som är min nya kvarterskrog, där något kul händer fem kvällar i veckan! med billiga priser i baren och en härligt avslappnad, uppsluppen stämning!
Nu ska jag läsa Arena som jag fick där ikväll på releasen!
!