Annas klänning

image356
Den här klänningen ska Anna ha på sig på vårkonserten. Jag sydde först en vanlig topp i trikå som slutade vid midjan.

Sedan tog jag ett  ostretchigt tyg och sydde en tub av det.  Märkte ut hälften av bredden som bilden visar med nålar. Både på kjolen och toppen.
image357

Nåla fast kjolen på toppen vid markeringarna, samt vid sidosömmarna.
image358

Medan jag sydde fast kjolen på toppen med flerstegssicksack så drog jag i toppen samt veckade kjolen.
image359

Efter att jag sytt ihop gummibandet markerade jag även det på fyra ställen.
image360

Jag sydde på på bandet medan jag drog i det .
image361

Istället för att fålla ärmen vek jag upp den, veckade kanten och fäste med ett band runt och dekorerade med en rosett.
image362

Klart!

fest och brasiliansk musik

Igår var min kära vän Irma barnvakt så jag och Niek kunde slå runt lite lagom. Morfar Ginko, Edenborg och sedan ratade vi kön på Marie Laveau. Det blev ganska många öl, lite dans och en massa skitsnack med trevliga, härliga vänner och nybekanta. Ja, och så en fernet också som gulliga Siri bjussade på. I morse masade jag mig iväg på ett 75min yoga pass på sats i Sumpan. Jag var farligt nära att skippa det, men är glad att jag orkade. Så jäkla skönt att stretcha ut bakisheten, jag blir alltid så jävla stel,  speciellt i vänster vad. Lite väl hurtigt kanske, men när ska man hinna träna?

Irma har varit barnvakt många gånger, det är tack vare henne jag kunnat gå på keramikkurs. Så jag köpte en bok till henne som tack. Den är jättefin och jag tror att hon gillade den, Irma har bott i Brasilien. Så här ser den ut:
image355
Man får en CD på köpet också! kool.

den fotriktiga sandalen

Jag har varit på jakt länge nu efter en sandal att ha på jobbet. Jag står hela dagen och vill ha bekväma skor som inte är alltför fula. Det har visat sig vara skitsvårt att hitta. Alla fotroktioga skor har fula sulor, alla jag har kollat i alla fall. Har verkligen försökt att köpa ett par, men jag kan bara inte paya tusen spänn för ett par fula skor. De ser ofta helt ok ut tills man kollar in hälen på sulan, en klumpig, rundad, gummi blaffa, jag blir illamående!

Nu har jag i alla fall hittat en fin sko som nog är helt ok bekväm. Nämligen Knulp sandalen.
image354
Träsula och vegetabilgarvat läder, som får en vacker patina när man använder dem. Very hippie. Ja, jag tycker att de är fina och hoppas att de är bekväma. En bonus är att de tillverkas i Sverige och går lös på 550kr!

dust it

Ok, jag är inte så smart så att jag får pengar för att skriva detta, men jag måste bara sprida vetskap om denna grej.
image352
Liten men naggande god är den. För flera år sedan fick jag något likande i håret hos frisören och blev helt förtjust men glömde att efterforska och sedan köpa prylen, men i höstas slog jag till på en sån här. Helt bra är den för mig med kort, platt hår. Jag kan liksom forma håret hur jag vill nu. Som ni ser nedan.
image353
Beskrivning av dust it:
"Osis dust it, unik volymprodukt!
Mattifying Powder

 • Lätt puder som ger textur

 • Matt effekt

 • Medium kontroll & separation

 • Hållbar stadga

 • Naturlig känsla

 • MYCKET VOLYM

 • Ingen känsla av "klet" i håret


 • Användning
  Pudra en liten mängd i handflatan ochgnugga
  händerna mot varandra.
  Kamma igenom med fingrarna i torrt hår, lyft in i botten.
  Ger matt finnish och naturlig känsla.

  För extra lyft applicera direkt i botten.
  För extra separationapplicera mer puder i små mängder
  däar det behövs."

  Yes, det funkar. Även apbra för att dölja ett flottigt hår, när man inte orkar duscha.

  confit de poire

  image351
  Idag åt vi massvis med goda saker till middag. Lyxbitar och vin. Bl a dessa päron stekta i en karamell av honung och vitt vin tillsammans med gorgonzola, muuums! Niek lagade och jag åt. Perfekt.
  Kategori: mat

  koppar

  image349
  Visar två koppar som gjordes under kerramikkursen. Det är så härligt att dricka te ur en kopp man drejjat själv! Varje morgon njuter jag av den känslan. Handdrejjat slår Ikea med hästlängder.

  image350

  Visar fler senare när jag fotat dem. Har kommit på hur bra det är med en blogg, den får mig att fota nästan allt jag gör. Vilket jag borde ha gjort hela livet, men men bättre sent än aldrig.

  ännu ett par byxor åt Jack

  image347
  Det här ät det mjukaste trikån ever! från tygverket förstås. Med gammelrosa mudd vid foten. Det är bra nu när Jack har börjat gå på riktigt, på fötterna, utan stöd!
  image348

  grönt/gult/vitt med växter

  image346
  Här är konceptet för vårkonsertskostymen. Väldigt vårigt. Vi är nöjda och glada och peppade att arbeta vidare med det. Tänkte börja ikväll med en klänning som ska sys till Anna som liknar den jag gjorde i förra veckan. Enkel konstruktion med ett stunning resultat. Återkommer när den är klar. Förhoppningsvis även då med en steg för steg beskrivning, det är en så bra vårklänning att alla borde sy en!

  klänning

  Sydde den här klänningen av en stuv och en bit reatyg från tygverket. Billigt, billigt!
  image345
  Väldigt enkel konstruktion. En t-shirt modell till överdel. Kjoldelen är bara en tub som jag sydde på tshirtdelen med bred sicksacksöm, jag stretchade tshirtdelen och vek några veck samtidigt. På baksidan av sömmen sydde jag på ett elastiskt band (lite kortare än måttet runt min midja) jämt runt plagget, för att få in midjan ännu mer, annars såg det lite clownaktigt ut.

  byxor åt jack

  image343
  Jack har växt ur de flesta av sina byxor, därför sydde jag dessa åt honom av ett tyg från tygverket. "Lille dalmasen" kallar jag dem.

  kostym

  ÖFAs vårkonsert har premiär den 13e maj! Jag är med i kostymgruppen och ikväll hade vi första mötet. Det var skitkul och vi arbetade fram ett härligt vårigt koncept. Mer om det senare.image341
  Emelie och Hanna letar inspiration.

  image342
  Ett kurbitsförslag ratades, till förmån av ett klockrent förslag. To be continued....

  den som väntar på något gott...

  ...väntar sååå länge.

   image339
  Beställde dessa skor från Etsy igår och vill ha dem nu, nu, NU!
  image340

  Hoppas att de kommer att passa!

  gårdagens middag, dagens lunch och middag

  Igår var jag jättetrött när jag kom hem. Men ändå skulle jag ge mig på att laga en redig måltid. Kunde jag inte bara ha stekt på några fiskpinnar? Jag har köpt en del halvfabrikat just för sådana trötta veckodagar, men men, jag är en sådan hurtig jävel att jag bara måste slå på stort. Jag utgick från detta recept och lade till lite lök.
  image338
  Kolla, till och med sallad! Sån är jag...
  Kategori: mat

  sy en bok

  image334
  Den här boken (ja, eller man kan nog kalla det häfte) snodde jag ihop för några dagar sedan när jag kom på att jag borde samla recept på ett och samma ställe. Jag har kommit hem många gånger nu utan någon inspiration eller något i kylen alls. Dessa vardagar efter jobbet när man bara vill att allt ska vara klart utan att tänka. Framförhållning krävs och då är en receptbok en bra start.

  image335
  Ta ett gäng med papper och ett fint överst. Vik dem på mitten .

  image336
  sy en söm på vikningen.

  image337
  klart!
  Kategori: mat

  Helena BergmanLarssons kaffepannsvärmare

  image333
  Såna här saker gör mig glad och lite varm i magen. Tänk att få dricka kaffe ur denna mysiga varje dag! Själv har jag en espressobryggare, så den skulle tyvärr brinna upp....men jag kanske borde skaffa mig en tekanna, bara för att få sticka en värmare.

  ÖFA: Just Nu! Film och småkakor 11 april

  image332
  Den 13 maj har ÖFA:s Vårkonsert premiär men innan det bjuder ÖFA in till Stockholms första "Just Nu!" i sitt andra hem, BAS. Temat för kvällen är "Film och småkakor". Välkommen att kolla in ÖFA:s senaste filmalster, dricka öl, vin samt snacksa småkakor (både degbaserade och andra mer upplevelsebaserade kakor kommer att erbjudas).

  Evenemanget är gratis och efterfrågan har varit stor. Tänk på att det är begränsat med platser (80 st), så kom tidigt!


  Kvällens program:

  19:00 - Portarna öppnar

  19:30 Circulo Vicioso, Filmen som precis vann Tempofestivalens sthlm.doc! Av Anna Persson och Brigitta Kontros (Anna Persson kan ni även se som vinnare av fotoreportagetävlingen i senaste numret av Ordfront!)
  20:15 Öppen punkt för överraskande och mystiska moment ur ÖFA:s Vårkonsertprocess

  20:30 Kortfilmsblocket:
  Stormy blues i en tvättstuga i Finland. Av Emma Tolander
  Åsiktsregistrering #1. Av Anna Wallgren
  Magiska passager. Av Amanda Apetrea
  Bördor. Av Emma Tolander och Hanna Lindblom

  21:15 Andra visningen Circulo Vicioso följt av publiksamtal med Anna Persson.

  22:00 Agenterna, dansperformance av Amanda Apetrea och Emma Tolander
  22:10 Caroline Åberg sjunger Frank Sinatra och andra gamla män


  Även under kvällen:

  Sketchlokomotivet Brigaderna (Stina Michelson och Lisen Rosell) med vänner gör bakperformance i köket och ÖFA DJ:s spelar eftertraktade låtar.

  M.m. o. dyl. Mycket, om inte allt kan hända..

  Servering av öl, vin och småkakor.

  Tillställningen är som sagt gratis men det är begränsat med platser så kom tidigt!

  keramik och salllad

  image330
  Den här skålen är en av resultaten från keramikkursen jag gått sju torsdagar och som avslutades innan påsk. Min kära vän Irma har passat Jack, så att jag kunnat gå, ett stort tack till henne! Det var så roligt och jag hade inte glömt så fruktansvärt mycket sedan sist (2001).

  image331

  Salladen i skålen består bl a av bulgur, pastrami, avokado och en dressing på dijon, honung, olja, salt och peppar. Mums.
  Kategori: mat

  I love mobilt bredband

  Jaaa! Jag är tillbaka! Hur kan man leva utan bredband? Jo, det går, men är tråkigare. Jag har saknat bloggen så mycket. Har pysslat massor, men inte kunnat förmedla det, sorgligt. Nu har jag hookat upp mig på ett telia mobilt bredband och hittils har det inte varit några problem (har använt det i 20 min) men att det fungerade på en gång, enkelt, var ju en bra start. Nu surfar jag på turbo 3G, vilket inte säger mig ett skit, men det verkar funka. Åååå, nu ska jag lägga in en hel drös med pyssel som väntat och väntat....