symaskinskinskin symamamamaskin

Jag får ofta frågan om tips på vilken symaskin man ska köpa. Det är ganska svårt att svara på faktiskt, för det beror helt på hur man tänkt använda den, men jag gör ett försök att guida lite, för jag tycker alla borde ha en symaskin.

Syr man ganska sporadiskt och inte behöver så komplicerade sömmar och vill ha en enkel maskin som är lätt att förstå så skulle jag försöka hitta en sån här:

En gammal hederlig Husqvarna i industrigrönt med tillhörande väska. Jag har provat några stycken och det är en maskin man kan lita på. De kan fyndas på t ex blocket.

Är man proffs och ska sy flera kilometer i rasande fart så är det bäst att satsa på en industrisymaskin. På jobbet har vi typ en sån här:

Den går fint och oljar sig själv! samt att man kan spola upp ny undertråd samtidigt som man syr. Att man lyfter på pressarfoten med knät spar också tid.

Hemma har jag en sån här:

Den älskar jag så mycket att jag t om har den som tatuering. Den är superbra om man syr mycket hemma. Det finns övermatning och en massa olika sömmar. En vän man kan lita på helt enkelt. Jag fick den i studentpresent av mormor och morfar, min bästa present ever.

Min nästa maskin som ska inköpas är denna:

En maskin att sy läderväskor med. Den har en cylinderarm, en vandrande fot och är stark som sjutton. Om jag vinner tiotusen på triss så är den min!

Nu har jag fått nörda loss lite om maskiner, hehe, härliga tider.

ugglan


Myslampa till Jacks rum, passar fint ihop med tomtarna och trollen. Inhandlad på Cocktail.

garaget


En urdrucken baginbox blev ett

garage

åt Jacks bilar. Vilken tur att motordelen medföljde dagens DN. Bilbilderna limmades fast med sprejlim, nu kanske jag ska lacka, så att man slipper trycksvärtan.

grönt är skönt


Så här fin blev Jacks säng! Jag målade sidoplankorna och satte en bit skumgummi vid huvudändan och klädde in med tyg. Tyget är fastsatt med kardborrband så att det ska gå att tvätta. Fotändan fick ett lager med 300gr polyester vadd och tyg även där.

Tyget är en återanvänd fodrad gardin från Nieks barndom, authentic!

Nu fattas lådor att ha under sängen för leksaker, en myslampa och eventuellt någon möbel.

go east

Jag svängde ihop kvällens outfit av ett tyg jag fått ta över av syrran. Absolutely fabulous!


Nu iväg till öl och popcorn med Caroline, sen Kornéls koola klubb och Slick! Vilken helkväll!

pennfodral


Är på väg till Uppsala på studentmottagning. Olivia har gått konstskola, så då får hon ett pennfodral som jag sydde ihop nyss av en bit tyg från svenskt tenn som blev över på jobbet. Fodralet är fodrat med ett randigt tyg jag vävt när jag gick på textilhögskolan i Borås.

Beskrivning finns här.
Kategori:

material

Halsbanden kan beställas i dessa material.

Läderimitaion, helt veganskt.


Det rosa bandet är mellerat (skiftar i färg).

Kategori:

sovrum för tre

I Stockholm är det trångt om man vill ha råd att bo centralt. Vi sover hela familjen på fyra kvadrat, den här smarta lösningen byggde min farsa och min man en dag.

Här sover min son.

Och ovanför sover min man och jag. Det är praktiskt, men inte så snyggt kanske, det ska jag ändra på idag!
Själv vaknade jag med den här frisyren idag! Kool! thanks to osis från igår.

HAHAHAA!

Tack Karin för puffen! och tack för alla härliga kommentarer! Shit vilken genomslagskraft!

Idag var jag på NyföretagarCentrum på introduktionsträff, ska starta en enskild firma och få ordning på företagsamheten. Kan verkligen rekommendera det, helt gratis är det och man får massa stöd, tips och råd! och nu känns det ju verkligen aktuellt efter den här beställningsstormen. Ska styra upp imorgon! Haha, nu kör vi!

till salu!

   
Efter förfrågan kommer ordhalsbanden finnas att beställa! Du väljer själv vad som ska stå och i vilken färg. Made to order alltså, till det modesta priset av 50kr/bokstav, dock 150kr som lägsta pris (beställer du bara en bokstav kostar det ändå 150kr) Lämna en kommentar med din mailaddress så kontaktar jag dig.
Kategori: