i väntan på bredband...

...kan jag inte blogga så mycket alls. Hoppas på bättring efter påsk, men vilken bredbands leverantör ska jag välja? det är en djungel av erbjudanden, hastigheter, modem och hej och hå vad trött jag blir.

Nya lägenheten är i alla fall superfin och det känns jätte bra. Mer om det senare. Nu ska sonen hämtas från dagis och jag lämna jobbet. Cykla i snön.

vuxen

I min kalender har jag skrivit en lista över saker som ska göras. Med på listan finns: CSN, adressändring, kolla dagis, hemförsäkring, försäkringskassan, ring doktorn, dagisbetalning, hämta banankartonger. Suuuck! vilken tråååkig lista. När blev jag så här vuxen?

Kan man vara två?

I lördags var jag på kvinnodagsfirande på kägelbanan. Det var F! och Ordfront som ordnade. Det var en trevlig och intressant tillställning. Jag hade med mig Jack, så tyvärr kunde jag inte lyssna på allt, och fick gå innan det var slut. (Missade Gudruns vaginamonolog, typiskt) Men jag hann se en del. Det jag tar med mig mest var när Maria Sveland faktiskt tror på kärleken och att man ska kunna leva jämställt med den man älskar. Det är inte i själva relationen problemet ligger. Det är samhället och dess projektioner som ställer till det för oss. Det kändes skönt att höra, för jag tror ju benhårt på kärleken och orkar inte vara en bitterfitta fast att jag kanske borde vara det. Det är inte lätt att leva jämställt i dagens samhälle, I know! ibland känns det rent utsagt hopplöst. Men samhället är något som ska gå att ändra på om man vill det. Patriarkatet ska bekämpas, så är det bara. Hejja hejja!

rosett bälte

image324
Så här ser rosettbältet ut som jag gjorde igår. Det är lite asymetriskt, jag tyckte visst att det var fint så. Idag är jag inte lika säker, men ok.

Klipp ut en lång remsa, på hela bredden av tyget, ca 10cm bred. Vik på mitten, på längden och sy ihop kanten. Sy som bilden visar på ena änden.
image325

Vänd kalaset rättvänt och pressa. Klipp ut en till bit som ska utgöra den andra pluppen på rostetten, ganska lika som den första änden och sy, vänd och pressa den med. Sy sedan fast den på den långa remsan så att det bildas två rosett pluppar. (detta gjorde jag för att jag tyckte att 112cm var för kort, annars kan man ju bara knyta en rosett med bandet, men jag ville krångla till det lite)
image326

Sy en remsa som bilden visar och vänd och pressa.
image327

Sy fast den på bältet bakom den påsydda pluppen.
image328

Pressa och sy två remsor till. En fästs på baksidan så att man kan knyta fast bältet. En som sys ganska tajt och sen träs på runt rosetten så sömmarna göms.
image329

Äh, hoppas ni förstår. Har planerat att göra ett annat rosettbälte med harlequin mönster, det kommer att vara enklare att göra och säkert bli snyggare också. Men först ska jag flytta till Sundbyberg i helgen. Tänkte nämligen köpa harlequin satin på tygaffärn där.
Kategori:

radioio acoustic

Beställde en högtalare av pappa när han var i Japan, en som man kan koppla direkt till datorn, utan att gå igenom en förstärkare, har rationaliserat bort cd skivor ur mitt liv. Det är skönt, då jag tycker att cd skivan och dess fodral typ har den fulaste och dummaste designen i världen. Hur kunde snubben (ja, jag tror att det var en snubbe) som kom på cd fodralet få igenom idéen så att den har varit allenarådande så länge? Det är ju världens mest korkade design!

I alla fall så har jag fixat adapter nu till den japanska kontakten till soundwallen så kan jag lyssna på musik nu, äntligen! Jag har vägrat eftersom jag tycker att iBooken dödar musiken. Det har tydligen blivit lite bättre nu med de senare modellerna, men det är ändå inte samma sak, det blir liksom bara diskantigt.

Nu lyssnar jag på radioio acoustic café genom itunes och är hur nöjd som helst. Precis vad jag vill lyssna på nästan jämt.

sidenklänning

Har sytt en klänning. Shit vad jag är kreativ ikväll! Har varit jättetrött idag, men fick visst ny energi när jag fick vara ensam, då Jack somnat. Det blir lätt väldigt intensivt när det bara är vi två hela helgen.

image322
Jag kan tyvärr inte bjuda på något mönster, jag freestylade mycket. Jag utgick från en meter sidentyg som jag inhandlat på tygverket. Bredden ligger på 112 cm. Innan jag klippte till delarna klippte jag av ca 7cm för bältet på hela bredden. Sedan lade jag la ut hela tygbiten och vek sidan mot mitten, så att man har halva tyget vikt. Jag tog en t-shirt klänning jag har från Weekday. Den vek jag mitt fram och såg till att sömmarna låg mot varandra. Så la jag klänningen ovanpå tyget med vikningen mot vikningen. Och därifrån freestylade jag en klippning, så som jag trodde jag ville ha det. Sedan tog jag den tillklippta framsidan och klippte en likadan, förutom vid halsringninen där jag gjorde bakdelen högre. Sy ihop, sicksacka och fålla gick snabbt. Att göra bältet tog typ lika lång tid som själva klänningen. Beskrivning på det kommer för hoppningsvis senare.
image323

chihuaua tisha

image320
Jack har börjat intressera sig för hundar, han pekar ut dem när vi är på promenad. Därför tänkte jag att jag skulle göra en hund tisha åt honom. Chihuauor är mycket frekventa här på Söder, så det fick bli en sån.
image321
Jag ritade med textiltuschpennor och strykte efteråt, svårare än så var det inte.

Gulligt värre.

kvinnodagen

Åå, snart ska jag bege mig och min son iväg och bli upplysta och inspirerade på Södra teatern. Föreläsningar, vaginamonologer, paneldebatter och världens bästa ÖFA erbjuds på scen. Just nu pratar de om media, kön och feminism, så jag borde verkligen gå nu.

Apropå kvinnodagen så mailade jag in till ring p1 igår och klagade på p1's program meny. Jag skrev:

'Jag lyssnar på p1 ofta och blir sällan upprörd. Men igår när jag lyssnade på Meny blev jag ledsen och trött. En meny speciellt för internationella kvinnodagen presenteras, med feminin touch, "vi kvinnor äter ju lite annorlunda än männen".

Vilket biologistiskt dravel! Snälla p1, spara mig från ett småfnittrande programledarpar som förminskar en sådan viktig dag till en "tjejmiddag" då vi kan bjuda "brudarna" på något extra gott och "feminint".'

Och Täppas läste upp det! Lyssna på programmet här. Leve demokratin!

Och programmet jag blev sur på här.

vintage finds

image319
Detta vackra bälte är snart mitt! Köpte det på etsy igår. Hittade en superbra, billig vintage butik där. Dollarn är så låg att det blir töntigt billigt.
Kategori:

yes!!

image318
Bästa stället utan frisöregon, de klipper som jag vill ha det! snabbt och billigt!

in need of ny frippa

Jag ska klippa mig imorgon. Äntligen! Har gått omkring och tänkt att jag ska spara ut håret, men det växer ju så jäkla långsamt, orkar inte vänta. Jag kan inte gå omkring och vara ful i ett år bara för att jag ska kunna ha hästsvans. Booring!

Tänkte göra en favorit i repris och ta inspiration från Robyn. Ni minns väl "do you really want me" frippan? Jag hade den, liksom alla andra i Sverige just då.

Robyn verkar göra allt rätt just nu. Hon är såå kool, bra och snygg, hejja henne! Kolla in frisyren!
image316image317
Snyggast!Ja, vi får väl se imorgon hur det blir...

veckans gulligaste

image315
Aisas bild på hennes och Jacks converse. Får mig att bli jäkligt sugen på att köpa ett par egna.

aisa min kära

Har just haft besök av min kära vän Aisa.
image312
Hon har just börjat blogga och verkar smått manisk på det också. Bloggen är precis som hon själv; sprudlande glad, spontan, rolig, energisk med mycket modekoll. Mycket inspiration kan hämtas, Love her!

raffia embroidery

image309
My friend Martena is working on this raffia embroidery. She is going to make a clutchbag out of it when its done. I'm very eager to see the result. I really like the looks of it.

image310
This is from the back. She likes doing it, it's kind of meditative.

image311
I hope I will find some time and patience to pick it up once.
Kategori:

pixla

Eva har frågat mig om jag kan lära henne lite photoshop förrut, men eftersom vi träffas så sällan har det inte riktigt blivit av. Därför tänkte jag starta en lite photoshop skola. Vi får se hur länge jag ids fortsätta. Tänkte i alla fall lära ut några av de funktioner jag använder mest. Photoshop har massvis med olika funktioner och jag kan bara en liten del, men jag har blivit bra på det under mina skol- och designår. Oftast finns det flera olika sätt att nå fra till samma resultat och det finns säkert andra sätt som är bättre än mina.

Första grejjen jag visar är hur man pixlar en bild, då jag skrev om det i förra inlägget. Det är superenkelt. Gå in på filter i huvudmenyn sedan -pixelate och -mosaic. Här finns en förhandsgranskning så man lätt kan kolla vilken cell size man vill ha. Det är bara att dra den blåa pilen i botten av rutan.

ex:
image307
cell size 16

image308
cell size 155.

happy pixling!
Kategori:

pärlplattan

Ett av mina favoritpyssel är pärlplattor. Det var ju så trendigt där ett tag, nu var det dock några år sedan sist, men jag känner att det snart är dags igen.
image306
Den här pärlplattan gjorde jag för några år sedan i mellandagarna då jag fått ett picture pearl set av min syster i julklapp. Vet ej om företaget finns kvar, men photo pearl finns, det är visst samma sak, de kanske har bytt namn? Tyvärr har denna platta flyttat några gånger och börjar ramla ihop lite, men den är ju fin ändå. Jag blev asglad när jag öppnade paketet vill jag minnas, har pärlat en hel del innan detta set fanns på marknaden. Då pixlade jag bilderna i photoshop och satt och räknade rad för rad. Med programmet man får i setet blir det betydligt lättare. Ett superkul pyssel som man lätt kan ta till sig då man kan göra så personliga alster.
Kategori: