Solskärm

Jag har sytt en solskärm av bomull med härligt sommarmönster. Så här gör man:

Gör ett mönster i önskad storlek och form till skärmen genom att vika ett papper på mitten och rita ut din halva önskade form. Sedan klipper du ut formen , med pappret dubbelvikt, när du viker ut pappret har du en symmetrisk form att använda som mönster. Lägg tyget dubbelvikt, samt två lager styvt mellanlägg och lägg mönstret ovanpå, nåla fast och klipp ut. Pressa sen på mellanläggbitarna på avigsidan av tygbitarna.

Lägg tygbitarna räta mot räta och sy runt framsidan av skärmen. Klipp jack i stadkanten på de välvda partierna. Vänd sedan skärmen rättvänd och tryck ut sömmen med ett falsben, sy sedan en stickning ca 5mm in från kanten runt framsidan.

 

Ta en tygbit som är ca 70x40cm och vik dubbelt räta mot räta. Sy sedan ihop ca 15cm från mitten ihop nederkanterna ut mot sidorna, och smalna av ju längre ut du kommer, gör samma sak åt andra hållet, klipp bort resttyget, ca 0.5cm utanför sömmen. Vänd genom hålet i mitten och pressa in sömsmånen.

 

Peta in skärmen i hålet i mitten, nåla fast och sy sedan en stickning längs hela nederkanten, när du kommer till skärmen syr du fast den och fortsätter sedan att sy klart stickningen hela vägen.

 

Klart!!

 

Kategori:

memory


Vi har många timmar tillsammans nu på semestern. Perfekt tid för att
tillverka spel. Här är några av paren vi ritade till ett memoryspel.

Korttrick


Anna Ehrlemark var konstnären bakom spelkorten som vi alla klädde oss i för en dans till Lady Gagas Pokerface.

Magiska hattar


ÖFA: har varit i Salzburg och haft fest. Temat var MAGIC/LOGIC, så vi rockade loss på en masa magiskt. Jag gjorde dessa cylinderhattar. De tillverkades med hjälp av symaskin av fyra rockringar och en hel del fodertyg. Tjusigt!

Sommarblus


En blus jag gjorde till sommartemaveckan på jobbet för några veckor sedan. Nu har jag semester och förhoppningsvis blir det mer privat sytt nu framöver.