Morgonrock

Jack lånar ofta min morgonrock, för han tycker den är så mysig. Den blir mer som en slängkappa med släp och gigantiska armar. Så jag bestämde mig för att sy en till honom. Han valde tyg från Tygverket.

Ormbyxor

Sydde byxor i ett ormskinnsmönstrat denimtyg. Tyget har några procents lycra, gör dem tusen gånger skönare.

Vinterjackan!

Wow! Nu är jag äntligen klar! Har jobbat med den här på små, små stunder på jobbet. Gav jag upp och tog hem och gjorde klart den. Tyget är en tjock ull från Prada/Tygverket, världens vackraste. Den har innerfickor i knalliga färger, samt en gullig textbit inbroderad på insidan. Det står "rosor på kinden och solsken i blick" som det ska va på vintern alltså. Så sjukt nöjd!

Toalettros

Blev först lite irriterad när det tog hundra år för Jack att torka sig i morse, han har en tendens att lata sig tills jag gör det. Sen kom han ut med den här rosen gjord av toalettpapper. Så fin! Och jag gnuggar händerna i förtjusning, ett kreativt barn! Yes!

 

Paljettbolero

Till temaveckan på jobbet sydde jag en paljettbolero som jag kantade med fjäderboa. Behöver jag nämna att temat var glamour?...

Kuddar

Kuddar jag sytt på jobbet. Finns att köpa i butiken på S:t Paulsgatan 3.

 

Snabbvante

Har tappat mina vantar någonstans och jag fryser om händerna! Så idag sydde jag nya. De här fixas på en kvart. Jag la fyra lager tyg på varandra, sedan la jag handen ovanpå och ritade runt som en tumvante med ganska mycket rum utanför, klippte efter markeringen genom alla lager tyg. Sen var det bara att overlocka runt handformen två och två, räta mot räta, vända rättvänt och fästa. Klart!

 

Kategori:

Libertylåda

Klädde en skokartong med libertytyg på jobbet.

 

Rutig byxa

Missade ett par skotskrutiga byxor senaste klädbytardagen. Jag insåg att jag alltid velat ha ett par, så då fick jag sy ett par istället. Punkigt!