läsdagbok

Den här prettoboken pysslade jag ihop nyss. Såg en i en bokhandel i förra veckan och kände att det kunde vara ganska skönt att ha en själv. Innehållet gjorde jag i illustrator och skrev ut på skrivaren. Sedan sydde jag på en transparent plastduk på framsidan och sydde ihop boken i mitten. Det var bra att använda den längsta stygnslängden för att minska risken för att den går sönder. Jag valde den romantiska stilen för att jag tyckte det passade min romantiska syn på läsandet.

höstköp

Så fort det blir lite kallare och löven färgas blir jag sugen på allt som hör hösten till. Mustiga soppor, varm choklad, tända ljus, kura i soffan med en bok, tofflor, nya kängor och naturligtvis en massa stickat. Idag hittade jag två fina på Indiska.

Det var kärlek vid första provningen, tröjan passar perfekt till mitt mörka hår. Och ett stickat armband kunde jag bara inte motstå, att det matchade tröjan var ju inte heller helt fel. Jag blir sugen på att sticka armband själv nu, det lär ju gå apsnabbt om man inte krånglar till det med mönsterstickning.

paketet


Jag glömde visa hur Tuvas klänning var inslagen. Så här såg det ut, med en liten ledtråd på framsidan.

dear martha

 "Dear Martha" är en jättefin pysselsida av Josefin Ekman. Hon baserar bloggen på brev till Martha Stewart, det blir charmigt och roligt. Josefin har också gjort en bok : Pyssel de luxe som jag bläddrade lite i igår, även den kan jag rekomendera.

det godaste


Det här är en nyhet från Belgien, där de har en slags pepparkaka som kallas speculoos som man ofta får till kaffet. När jag bodde i Belgien gick det ett tv program som hette "de bedenkers" (uppfinnarna) och då vann kvinnan som kommit på receptet till en kräm gjord av dessa speculooskakor. Nu har den största tillverkaren av kakorna köpt receptet och de säljs i butik.

Det är som jordnötssmör i konsistensen fast det smakar mild pepparkaka. Fatta vad götta! Jag käkar det på mörkt bröd eller bara med sked!
Kategori: mat

klänning till Tuva


I lördags döptes min systerdotter Tuva. Här är hon i en mössa hon fick dagen till ära.
Själv gjorde jag en klänning till henne.Själva klänningen är en enkel modell så det är i detaljerna det sitter.nygaddad!

Yes! jag har tatuerat mig! Eller Kristian har tatuerat mig rättare sagt, på Salvation Tattoo.


Det blev en liten den här gången....


And the artist himself. Tack!

skissar på en jacka

Jag kom hem till ett kallt land. Har förträngt att hösten och kylan alltid kommer tillslut. Så nu måste jag fixa en jacka.

Jag tänker använda mig av ett mönster ur senaste numret av Burda, men ändra det en hel del såklart. Det blir en ganska vanlig modell, men tygvalet är lite flippat. Leopardtyget i mitten med den blommiga trikån som foder. Hoppas att jag hinner sy den snart, det är så kallt ute!

örngott till dagis

Jag har glömt att fixa kudde och örngott till dagisvilan i typ hundra år,  ikväll tog jag äntligen tag i det. Så här gjorde jag:


Jag använder ett tyg från Tygverket som är lika brett som kudden. Jag måttar längden genom att lägga ut tyget en bit runt ena kanten, under kudden och sedan....

...runt andra kanten och över kudden till första kanten där jag klipper av med lite sömsmån.


Så kastar jag långsidorna och fållar kortsidorna.


För att sedan måtta igen. Jag lägger ena kortsidan kant i kant med kuddens kortsida, viker runt kudden och över kanten igen, håller i tyget i ena långsidan för att smyga ut kudden från andra långsidan. Nu är det bara att sy ihop.
 
Vilket jag gör på långsidorna.


Sedan är det bara att vända örngottet rättvänt och stoppa in kudden.

Klart!

la Serra

Avbrott i vardagen, semester i Italien. En vecka, sol och bad, mat och vin, lugn och ro.

vernissage


Igår var det vernissage för Emma-Märta dansfotoprojekt. Mmm, det var trevligt. En väldigt inspirerande utställning. Jag gick därifrån med lätt hjärta. Gå dit vet ja!


Nää, vi är inte alls släkt.

klänningen


den finaste, som jag suktar över i höst kommer från Whyred.

bronsblåsa


Jag slängde ihop den här klänningen innan en fest förra fredagen. Det är fördelen med att jobba i tygaffär/syateljé! det är bara att stanna kvar lite längre efter jobbet så har jag något att ta på mig. Tyget är en helt fantastisk metallic linne från Dior och den finns i turkos och grönt också! från Tygverket. Kanske är den i kortaste laget...på senaste tiden har jag underskattat min längd av någon anledning.