snyggaste, galnaste, klänningen

Sydde jag igår, men den kan ni inte få se, för jag har ingen kamera. Börjar lacka ur på det och har bestämt mig för att köpa en som Märta tipsar om. Och hon borde ju veta. Kameran har för långt namn för att komma ihåg, men så snart jag får lite mer pengar så handlar jag.

Annars tar jag gärna emot en bild av någon som såg mig igår med klänningen på.

glöm inte


spelas 30 juli kl 14, europride, klarascenen, stadsteatern.


tiden

Ja, jag har fyra klänningar i huvudet som borde få finnas i verkligheten. De bara suktar efter att bli befriade och få pryda min kropp och få gå ut och roa sig lite. Det är ju klänningar så bra på. Men jag är då så elak och låter dem vara inspärrade, ja inte för att jag gärna vill det, jag vill ju mycket hellre ha dem i min garderob. Tyvärr är det dock så att jag inte riktigt har tiden att befria dem från evig glömska.

Vakna, byta blöja, borsta tänder x2, klä på x2, cykla,  lämna dagis, pendel, jobba, jobba, pendel, cykla, hämta dagis, köpa mat, laga mat, byta blöja, diska, städa, pyjamas på x2, borsta tänder, natta, klappa, klappa, såja, pusta ut, sitta lite, äta chips, titta tv, orkar inget mer, läsa bok, borsta tänder, kissa lite, gonatt, dödstrött.

Nej, det hinns liksom inte med. Och nu ska jag ha semester i en vecka och då planerar jag att ta med mig fröna till klänningarna, men så tänker jag att jag syr och syr på jobbet och att nu ska jag banne mig ha semester. Hur ska jag hinna vila om jag ska släppa klänningarna loss? tiden alltså.

jag har undrat så

varför jag kan vara så bra på 3D uppfattning och matte fast att jag är kvinna, men efter att jag lyssnat på heliga familjen
i p1 fick jag det äntligen förklarat för mig. Annika Dahlström förkunnar där att det är för att jag har små bröst. Kan man tänka sig att det var i bröna förklaringen låg. Storbystade kvinnor har tydligen mer östrogen i rörelse och blir då alltså sämre på matte, vilken tur då att mina är så små. Att det var biologiskt hade jag aldrig kunnat hajja. På samma sätt som det är männens sämre syn som gör dem så dåliga på att städa, de ser ju inte dammtussarna. Och att de även har sämre hörsel förklarar ju varför kvinnorna är bättre lämpade att ta hand om barnen, ja för männen hör ju då inte när barnen gråter. Konstigt att det i min familj alltid är mannen som vaknar först när sonen gråter, har det också att göra med brösten? eller var det hjärnan?

Nej, spara mig från dravlet. Idag har jag varit upprörd hela morgonen. Först lyssna på en ring p1 med en massa gubbar som tycker att priden borde stoppas. De är aldrig homofober själva, men tycker liksom inte att det är riktigt naturligt. Sen denna kvinna som inte forskar själv, men gärna letar upp ickeexisterande amerikansk biologisk forskning för att skriva en bok. Att i dag hävda att barnet mår bäst av att vara med mamman de första åren och att pappan liksom inte räknas är skandal. Så orättvist. Jag blir arg och ledsen, för jag vet att hon inte är ensam om åsikterna. Åstikter som om de fick råda skulle få mig att tvingas sluta jobba, plåna ut mitt egna liv och serva man och barn. Bara för att jag var så mycket bättre på det. Nä, tvi vale vilka gammalmodigheter. Bläää.

Nu måste jag nog sluta tänka på det här annars går jag upp i limningen, eller sömmarna för min del.

i Sverige

När jag inte fick ta med mig cykeln på pendeltåget i morse för att man tydligen inte får det innan kl nio så kände jag att jag blev trött på Sverige. Klockan var åtta och jag hade planerat min dag så fint. Jag var i tid, hade köpt frukost, skulle bara ta hojjen på tåget för att sedan kunna cykla till frissan och systemet på lunchen för att inta en härlig helg så småningom. Men neeej, gubben i spärren var hård och sur, det spelade ingen roll att det bara handlade om en timme, att det är semestertider och absolut ingen trängsel. Jag vet att han bara gör sitt jobb och att det är någon annan jag borde bli sur på, men det är så lätt att ta den lätta vägen till anger-unmanagement. Så då fick jag gå ut ur underjorden och ställa cykeln i lagligt ställ. Inte förrän jag senare kommer upp på perrongen och precis missar tåget som jag var i tid till inser jag att jag inte ens har tänkt på att jag kunde ha brytit regeln. Dumma regler är väl till för att brytas? Jag hade ju kunnat lyfta cykeln över den obemannade spärren på andra sidan, den utan surgubben. Men det hade inte ens slagit mig förrän jag missade tåget. Svensk som jag är.
Ja, det blir mer text än bild nu utan en kamera. Jag har fler pyssel på gång, men det är svårt att visa dem utan kameran, har liksom inte riktigt tid till att rita alla pysselsteg.

en trevlig afton

Igår hade jag en mycket angenäm kväll. Detta beror enbart på min kära vänner. Inte nog med att de hämtade Jack från dagis, så att jag kunde träna pilates och känna mig ny och stark (detta händer alltid efter pilates) utan när jag väl kom hem till Caroline, så fanns det en massa god mat, vin och fler vänner att bara sitta och hänga med, sen även gotter av alla de slag. Precis vad jag behöver!

Jack var god och glad, åt bra, var snäll och somnade gulligt i Carolines säng så att jag kunde stanna hur länge jag ville! Lyx i vardagen.

Och för att illustrera utan min egna kamera (som i och för sig  aldrig var min, utan lånad) så lånar jag ett foto av Katten.

foto: Katarina Winter

bara för att visa vilken superpowerwoman den där Caroline är...

Ingen kamera!!

Inga bilder!!

tråkigt. tråkigt.

piffa din vintageklänning


Nu är andra programmet i pysselTV serien här! I detta avsnitt visar jag hur man uppdaterar en gammal klänning.

Så här fin blir den så småningom. Känner ni igen den? Friska upp minnet här.

parkteatern

Elias and the wizzkids ska jag se nu på torsdag kl 18.30.

Foto Märta Thisner

och det går att komma dit utan att behöva gå då busstrejken är över, härligt.

flanellklänning


Halleluja! Sydde denna i förrgår och i morse, efter ett omgjort mönster ur "Kreativa kvinna". Jag tycker att det mesta i tidningen suger och är fult, men det här mönstret var fint! Synd att när det väl kommer en pysseltidning (äntligen) så är den kass...bubu.

new colours


I just made more purses, this vibrant colour I love. It matches my sewing machine so well.


Go get them in my shop!
Kategori:

försäkringskassan

go and fuck yourselves. och kom tillbaka (nyknullade) med nya friska tag och ge mig mina pengar i tid en endaste gång, eller gärna för all framtid. Ni kanske i alla fall kan ge mig ett besked om något av alla mina ärenden som ni verkar skita i. Har ni semester eller vad pysslar ni med? Har ni haft semester ända sedan jag flyttade tillbaka? sedan maj 2007 kanske?

Om jag var rik skulle jag pissa på er, men nu måste jag bita ihop vänta i 406 st och 25 minuters kö och vara trevlig som fan och ändå inte få någon som helst hjälp. Kundtjänst, vad gööör ni? vad kan ni? har ni fått gå kurs i att sinka folks ärenden? var är min handläggare? och var i helvete kan jag överklaga? nä, just ja, det går inte. Försäkringskassan gör ju precis som de vill, när de vill, eller när de inte vill.

(ursäkta, men ibland måste jag få vara grov i mun, detta är ett sånt tillfälle)

present soundtrack