vinterkjol


Sydde en till vinterkjol, denna i ylle/kashmir från Tygverket. Fantastiskt värmande och praktiskt med fickor. Vem har sagt att man bara kan ha byxor på vintern?

shorts


Den här siden/ull brokaden har jag spanat in ett tag på jobbet. Tyget är väldigt tjockt så det var lite svårt att komma på vad det skulle bli. Jag hittade ett mönster i Burda tidningen nr 10/10 som jag diggade. Så fick det bli. Mönstret har en finfin passform, så det blev ett par shorts i Libertytyg också inför temaveckan vi har på jobbet nästa vecka (bild kommer senare).

Jag trotsar vintern, men erkänner att jag har andra långa byxor på promenaden till jobbet.

Inspiration från Möbelmässan 2011

Gick på möbelmässan med jobbet och snappade upp fler trender inför kommande år. En av dem som vi verkligen kan relatera till var lapptäcksinfluensen. Skapa något nytt av olika sorters material. Vi blev direkt sugna på denna idè och ville gå hem till Tygverket och rota runt, frågan är bara vilka tyger vi ska välja att matcha ihop? Vi har ju så många...

mössa med rosett


Sydde en lite mössa med rosett nyss, på samma sätt som den förra. Tyget är från Tygverket, en ylle/siden brokad. Tjusigt värre!
Kategori:

stooora byxor

När jag var i Köpenhamn i somras köpte jag ett par superstora gubbbyxor på en loppis. 10 danska kronor fick jag pröjsa. Min plan var att göra om dem så att de passade min midja. Efter att det legat i en låda i över ett halvår så slog jag till.

Nu ser de ut så här. Oversized! de har ett konstigt och spännande material, ser ut som mocka, men är polyester. I like. Det behövdes fyra veck runt midjan, det tog inte lång stund att fixa. Så här ser vecken ut:

halsband


Använde en liten bit av ett armband som gått sönder till att göra ett nytt halsband. Holländskt, gulligt.
Kategori:

lille mössan


Jag har så dåligt hår nu för tiden, är mellan frisyrer och vet inte vart det barkar än. Så jag tänkte att jag räddar det med en liten mössa, en man kan ha hela dagen, inomhus. På väg från NY satt jag bakom tre judiska kvinnor med likadana hattar. De var mycket tjusiga och hade en inspirerande konstruktion som jag härmade lite.

Det är liksom veck som ligger i en ring runt toppen.

Så här gjorde jag:

En rektangel lika lång som omkretsen runt huvudet,


sydde jag ihop kortsidorna på, räta mot räta, och markerade med nålar i åtta delar.


Jag trädde på mössan på en upp och nervänd skål, sen tog jag ett stygn vid varje nål runt hela mössan och drog ihop. Då skapades åtta veck som jag sedan la medsols i en ring. Vecken fäste jag genom att sy runt några gånger. På toppen fäste jag sedan en stor knapp för att dölja lite av stygnen. Nederkanten behöver inte fållas då den krossade sammeten (från Tygverket) rullar sig av sig själv. Klart!
Kategori: