kulturinslag på sossekongressen

Imorgon ska ÖFA: vara med och ge lite kulturell air till sossekongressen. Anna och jag ska fixa en interaktiv pysselstation där vi ifrågasätter normerna. Ur programbladet: "Under S-kongressen får du möjlighet att sätta färg på politikervärlden. I ÖFA:s interaktiva konstverk "Pimpa din politiker" får du agera stylist och vända upp och ner på alla normer för hur en politiker bör - och får se ut."
Medan politikerna pysslar får de se på bildspel och film.


Återkommer med bilder och alster.

krinklad sammet

I en konstig vinkel ser mina nya tajts ut så här.


Tyget är en fantastisk krinklad sammet från Tygverket. Så här såg de ut när jag klippte till dem. Jag gillar att ha lååånga ben, så att de skrynklar sig lite extra vid ankeln.


Nice! Skönt med ett par lite tjockare tajts nu när det börjar bli kallt.

FEST!

ÖFA hostar avslutningsfesten på Perfect Performance och det blir ett sjuhelsikes Perfect Butt Party! Jag har en hel del att pyssla innan dess och jag hoppas att jag kommer hinna visa allt pysslande här också. Är ni i Stockholm på lördag tycker jag verkligen att ni ska komma, det kommer bli så kul!

en röd elefant


Jag sydde den här elefanten till Evas dotter. Tyget är en sammet från Tygverket och mönstret hittade jag på medan jag sydde. Jag hade tänkt att jag skulle skicka den så fort jag gjort klart den, men så blev den lite större än planerat. Jag försökte mosa ner den i ett kuvert, men det såg inte riktigt snyggt ut, samtidigt kändes det helt fel att pula ner denna, helt oskyldiga, elefant i ett litet plastigt utrymme. Nej, jag bestämde mig för att de får den när vi träffas istället. Då kan du ju inte ta alltför lång tid innan jag får klämma på ungen heller!

pryl


Idag tog jag mig äntligen till butiken pryl som ligger precis runt hörnet från jobbet. Helt inspirerande med människor som gör egna saker och faktiskt satsar på det de vill pyssla med. Hurra för konsthantverk!

Jag hittade två assköna halsband, det var svårt att välja, men denna gång hade jag råd med dessa två. De har töntigt billiga priser; 220 för peacemärket och 120 för läpparna. Lova att gå dit när ni letar present, bästa att stödja små egna företagare. Jag kunde även lägga en beställning, som blir klar nästa vecka, på mitt absoluta favorithalsband som jag råkade byta bort en kväll. Shit, vilken tur att Julia kan göra ett till! Annars hade jag seriöst börjat gråta.

Livstycket på Nordiska museet


Tänkte tipsa om Livstyckets utställning på Nordiska museet. Livstycket är en fantastiskt förening som verkligen gör skillnad, läs om deras verksamhet här. Och gå på utställningen, det är gratis på onsdagar efter kl 16, jag var där igår.

den lila


Lagom till den första snön fick jag klart den lila klänningen.

Vi har lila vecka på jobbet och efter syjuntan i onsdags fick jag med mig en halv klänning hem. Nu är den klar, alltid skönt att avsluta, det bli lite ofta halvfärdigt. Mönstret hittade jag i månadens Burda tidning. Very Roland Mouret, if you ask me.

Bara att jag har lite mer rörelsevidd, men jag antar att dessa klänningar inte riktigt är gjorda för att röra sig i, förutom att pinna sig fram på röda mattan då. Själv tänkte jag gå till jobbet i min lilla lila, sen kanske det hinns med en dans också efter museum och middag ute på lokal, har en härlig dag framför mig alltså!

Ny design

Ja hörrni, nu var det dags för lite nytt. Tröttnade på det stilrena, det är ju inte riktigt jag.  Vad tycks? kanske lite tråkig bakgrund. Får fundera på det, headern är jag nöjd med i alla fall. Nu går det ju inte att missta sig för vad det här är för en slags blogg.

fredagskväll


och jag ser ut så här. Nu drar jag snart och spisar plattor på Marie Laveau. Wish me luck!

Syjunta på Tygverket


Inför våran stundande temavecka hade vi syjunta ikväll efter stängningstid.


Vi langade fram massa tyger, kollade igenom Burda tidningar, käkade plockmat och drack öl,

sen diskuterade vi, provade olika kombinationer och tänkte så det knakade.

Jag har inte direkt mina mått i huvudet, så måtta måste man

och kolla måtttabellen,

rita av och klippa mönster

och klippa ut tyget efter mönstret, sen kunde vi börja sy, men då var det redan ganska sent. Jag hann bara halvvägs, men fortsätter imorgon.

Linn klädde knappar i ett härligt siden tyg som hon ska göra en blus av med det svarta crepe bandet till. Det ser mer blått ut här än vad det är.

Märta höftade till en klänning av en fejkmocka, supersnyggt tyg!

Hon draperade sidorna efter att ha sytt sidosömmarna. Enkelt och fint, också den enda som blev klar under kvällen, inte så illa höftat!

Kom gärna förbi Tygverket nästa på s:t Paulsgatan 19 i Stockholm och kolla in våra färdiga kreationer.

kaninen


Mitt härligaste fynd på länge är denna kaninpälsjacka jag hittade i Gents bästa vintagebutik.
Här posar Katarina och jag framför porten till huset i Gent, vi tog en minisemester där.

Sen fick jag epitetet Etnoglam. Det ska bli mitt motto för stilhösten, känns helt rätt.